Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Fabian Almazan Trio (Ft. Linda May Han Oh & Henry Cole)

Spectaculair pianospel van de in Cuba geboren en in New York wonende Fabian Almazan, bekend uit de bands van Terence Blanchard, Mark Guiliana en Dave Douglas.

Fabian Almazan groeide op met Cubaanse muziek in Havana, studeerde klassieke piano in Miami en maakt nu deel uit van de jazzscene van New York. Daarbij componeert hij filmmuziek, onder meer voor Spike Lee. Al die facetten van zijn muzikale persoonlijkheid komen samen in zijn rijkgeschakeerde composities en zijn kleurrijke pianospel.

Fabians recente album Alcanza op zijn eigen label Biophilia werd bekroond met 5 sterren in het toonaangevende magazine Downbeat. Eerder behaalde hij al de eerste plaats haalde in de Downbeat Critics Poll in de categorie Rising Star Pianist. Contrabassiste Linda May Han Oh, vast lid van zijn diverse ensembles, behaalde eveneens een eerste plaats in de Downbeat Critics Poll, in de categorie Rising Star Bass. Het trio in het BIMHUIS wordt vervolmaakt door drummer Henry Cole.

‘Its flavors are bold, evoking a range of emotions—melancholy, wonder, passion, joy, awe—in what is often a densely contrapuntal swirl of sound’ (Downbeat over het album Alcanza van Fabian Almazan & Rhizome, *****).

‘A brilliantly expressive pianist’ (Jazz Times).

Fabian Almazan piano, Linda May Han Oh contrabas, Henry Cole drums

Facebook event

Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info

Ook interessant

do 21 juni 2018
Fabian Almazan Trio (Ft. Linda May Han Oh & Henry Cole)
tickets