Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Erika Stucky – Tuba Kong

Is het kunst, kitsch of camp? Erika Stucky lapt de regels aan haar laars met buitengewone zang, accordeon en films. M.m.v. FM Einheit (ex-Einstürzende Neubauten).

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio

Filmklassiekers als King Kong en Godzilla hebben de sfeer bepaald van Tuba Kong, het nieuwe universum van Erika Stucky waarin haar eigen monsterlijke songs aangevuld worden door duister werk van Johnny Cash, Suzi Quatro en Screamin’ Jay Hawkins. Theatermaker en punk/noise-geluidskunstenaar FM Einheit maakt deel uit van de band, naast maar liefst twee tuba-spelers.

De Amerikaans-Zwitserse vocaliste Erika Stucky is een superieure entertainer, die grenzen tussen kunst, kitsch en camp doet vervagen. Ze overrompelt met haar buitengewone stem, waarmee ze knipoogt naar variété, jodelkunst en oude blueszangers. Erika is legendarisch om haar bizarre pop- en jazz-covers. Daarbij speelt ze mini-accordeon en zorgt ze voor spanning met zelfgemaakte film- en videoprojecties.

‘Stucky is steengoed en kan alles… een van de eigenzinnigste artiesten die op de aardbol rondloopt. Daarbij klinkt alles wat ze doet als een klok, of ze nu met een stoel heen en weer schuift, een ritme schudt met haar oorbellen, een drinkers- of een liefdeslied zingt’ (het Parool).

‘Serious fun’ (Rolling Stone).

Erika Stucky zang, accordeon, film, Ian Gordon-Lennox tuba trumpet, Jon Sass tuba, FM Einheit sounds