28 nov 2018 - Diamanda Dramm - BIMHUIS Amsterdam
Menu

BIMHUIS & Muziekgebouw presenteren

Diamanda Dramm

VIOLIN SPACES

Violiste Diamanda Dramm verkent viooltechnieken uit de hedendaagse muziek in Violin Spaces, een reeks fascinerende composities van Garth Knox.

Dit concert wordt aanbevolen door:
Anne Koperdraat

Als vierjarige was haar eerste viool haar liefste speelgoed, eindeloos testte zij het instrument uit. In Violin Spaces onderzoekt Diamanda Dramm opnieuw de mogelijkheden van haar viool, waarbij ze de klank met zorg openvouwt en opnieuw in elkaar zet. Voormalig altviolist van het legendarische Arditti Quartet, Garth Knox, schreef een reeks fascinerende composities speciaal voor Dramm. Alle facetten van de viool zijn erin te horen, behalve het klassiek strijken.

De bijzondere samenwerking tussen Garth Knox en violiste Diamanda Dramm dateert uit 2011. Zij creëerden samen een serie concertetudes voor viool, gericht op essentiële technieken uit de hedendaagse muziek. Deze Violin Spaces zijn gebaseerd op de door altviolisten veel gespeelde Viola Spaces van Knox. De Spaces verleiden de speler en luisteraar om op een nieuwe manier hedendaagse muziek te verkennen.

Diamanda Dramm viool
Garth Knox, Diamanda La Berge Dramm, H.I.F. Biber composities
Steven J Fowler engelse teksten
Diamanda La Berge Dramm & Willem Wits nederlandse teksten
James Murray visuals
Steven J Fowler extra tekeningen
Willem Wits & Ganna Veenhuysen dramaturgie/coaching

Facebook event

Extra informatie

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

In samenwerking met: