Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

BIMHUIS & Muziekgebouw presenteren

Diamanda Dramm

VIOLIN SPACES

Violiste Diamanda Dramm verkent viooltechnieken uit de hedendaagse muziek in Violin Spaces, een reeks fascinerende composities van Garth Knox.

Als vierjarige was haar eerste viool haar liefste speelgoed, eindeloos testte zij het instrument uit. In Violin Spaces onderzoekt Diamanda Dramm opnieuw de mogelijkheden van haar viool, waarbij ze de klank met zorg openvouwt en opnieuw in elkaar zet. Voormalig altviolist van het legendarische Arditti Quartet, Garth Knox, schreef een reeks fascinerende composities speciaal voor Dramm. Alle facetten van de viool zijn erin te horen, behalve het klassiek strijken.

De bijzondere samenwerking tussen Garth Knox en violiste Diamanda Dramm dateert uit 2011. Zij creëerden samen een serie concertetudes voor viool, gericht op essentiële technieken uit de hedendaagse muziek. Deze Violin Spaces zijn gebaseerd op de door altviolisten veel gespeelde Viola Spaces van Knox. De Spaces verleiden de speler en luisteraar om op een nieuwe manier hedendaagse muziek te verkennen.

Diamanda Dramm viool

Extra informatie

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
In samenwerking met:
wo 28 november 2018
Diamanda Dramm
tickets