29 dec 2018 - De Raad van Toezicht - BIMHUIS Amsterdam
Menu

De Raad van Toezicht

Deze 12-koppige band is een sensatie op jazzfestivals en regelmatig huisband van DWDD. Dit najaar verschijnt het nieuwe album 84. ‘Dampend, knallend, niet omver te krijgen’ (3voor12).

De Raad van Toezicht is een 12-koppige Nederlands/Duitse band die enkele jaren geleden doorbrak op de grote Nederlandse jazzfestivals en sindsdien overtuigt als live-sensatie op zowel jazz- als poppodia. De band gaf een overdonderende performance bij De Wereld Draait Door en is er inmiddels een graag geziene gast als huisband tijdens jazz-items.

Na het succes van hun debuutalbum De Raad lanceerde de band dit najaar een nieuw album genaamd 84, met een brutalere sound en sterke nieuwe composities. Verschillende wisselingen in de bezetting hebben geleid tot een geoliede machine met een strakke blazerssectie, allerlei soorten toetsen, ruige gitaren en een dubbele ritmesectie. 84 werd in oktober Album van de Week op NPO Radio 2 Soul & Jazz.

‘84 is weer een fijne Raad-plaat die aan alle kanten rockt en swingt’ (Jazzenzo).

‘Het band is gegroeid … een breder geluid, dat meer richting afrobeat, New Orleans brass music en zelfs een vleugje latin gaat’ (Jazzism).

Yoran Aarssen altsax, Jesse Schilderink tenorsax, Joel Botma trompet, Nabou Claerhout trombone, Jasper Mellema, Philipp Frenzel toetsen, Dung Hoang, Philipp Ullrich gitaar, Teun Creemers bas, Janik Hüsch, Bouke Hofma drums/percussie