24 nov 2018 - De Kift & Other music - BIMHUIS Amsterdam
Menu

AN INTERPLANETARY NIGHT

De Kift & Other music

JOHN DIKEMAN & ERNST GLERUM
ZEBRA STREET BAND
HOWIE REEVE

De veelkoppige, poëtische punk-fanfareband De Kift staat centraal in deze nieuwe concertserie, een samenwerking tussen BIMHUIS en Space is the Place (De Ruimte).

Dit concert wordt aanbevolen door:
Anne Koperdraat

De energieke, veelkoppige band De Kift is ‘geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie’ (de Volskrant). Al 30 jaar toert het bonte Noord-Hollandse gezelschap in binnen- en buitenland. Daarnaast zoekt het voortdurend samenwerking in onder meer theater- en filmprojecten. Met Nederlandstalige liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur.

Bassist Howie Reeve opent de avond met een soloperformance. Howie Reeve speelde in belangrijke bands in de muziekscene van Glasgow en vormde een duo met bassist Mike Watt (Minutemen, The Stooges). ‘A breathtaking bass player’ (The Herald).

De streng gelovige achtergrond van saxofonist John Dikeman en de liefde voor gospel van contrabassist/pianist Ernst Glerum komen samen in hun project Spirituals, licht geïnspireerd op Albert Aylers Swing Low Sweet Spiritual.

De blazers en slagwerkers van Zebra Street Band mengen Afrikaanse en Caribische invloeden met jazz en breakbeats tot een onweerstaanbaar dansbaar geheel. Alle bandleden staan garant voor sterke solo’s en improvisaties, waardoor elke performance weer een nieuwe sensatie is.

Na de concerten: DJ Bavavla in het café.

DE KIFT
Ferry Heijne zang/trompet/gitaar/bastuba/bariton/trombone, Han Hulscher trompet, Roos Janssens baritonsax, Lot Vandekeybus bastuba/trombone/zang, Patrick Votrian bastuba/trombone/bariton, Frank van den Bos keyboard/accordeon/zang/autoharp, Saskia Meijs altviool, Eilidh Martin cello, Pim Heijne gitaar, Mathijs Houwink basgitaar, Marco Heijne zang/steeldrum/drums, Wim ter Weele zang/drums (line up o.v.b.)

JOHN DIKEMAN & ERNST GLERUM
John Dikeman sax & Ernst Glerum piano

ZEBRA STREET BAND
Salvoandrea Lucifora trombone/sousafoon, Alistair Payne trompet, Andrius Dereviancenko tenorsax/klarinet/fluit, John Dikeman baritonsax, Onno Govaert snare drum/percussie, Fabio Galeazzi bass drum/percussie

HOWIE REEVE
Howie Reeve akoustische basgitaar/zang

DJ BAVLAVA

Facebook event

Extra informatie

Sinds begin 2015 organiseert Space is the Place in De Ruimte (Amsterdam-Noord) intieme en spectaculaire avonden met een brede blik op jazz- en improvisatiemuziek. Na bijna vijfhonderd concerten en ruim duizend musici verplaatst het circus zich zo nu en dan naar de andere kant van ’t IJ. Space is the Place neemt nu het BIMHUIS over met bands en musici die wel of niet eerder in De Ruimte speelden, met als hoofdact De Kift.

In samenwerking met: