07 mrt 2019 - Dan Weiss Starebaby – Craig Taborn/Matt Mitchell/Ben Monder/Trevor Dunn/Dan Weiss - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Dan Weiss Starebaby – Craig Taborn/Matt Mitchell/Ben Monder/Trevor Dunn/Dan Weiss

Supergroep met jazzmusici uit New York die hun fascinatie voor metal, ambient en elektronica vertalen naar intens gestructureerde muziek. ‘Darkly alluring’ (Downbeat).

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio

Naast jazz en Indiase muziek is drummer Dan Weiss ook thuis in metal en elektronica. De heftige contrasten, maar ook de overeenkomsten tussen deze werelden zijn het speelveld van zijn band Starebaby. Op het gelijknamige album lieten Weiss en consorten al fascinerend werk horen, soms donker en complex en soms dromerig en filmisch, met bijvoorbeeld een track gewijd aan Angelo Badalamenti, componist van de Twin Peaks-soundtrack.

Live op het podium belooft de band uit New York sensatie, met op elektrische gitaar Ben Monder, die meespeelde op David Bowie’s laatste album Blackstar, op basgitaar Trevor Dunn (o.a. Secret Chiefs 3, John Zorn’s Electric Masada) en maar liefst twee pianisten: Matt Mitchell (Claudia Quintet, Time Berne’s Snakeoil), die ook synthesizers speelt, en Craig Taborn (Dave Holland’s Prism), ook op Fender Rhodes.

‘A blend of metallic jazz, prog- and post-rock that melds deep sophistication with visceral impact’ (Downbeat).

‘Starebaby mag dan soms alle registers open trekken, het gaat nooit ten koste van de structuur. Weiss betoont zich een componist van formaat’ (Draai om je oren).

Craig Taborn fender rhodes/midi controller, Matt Mitchell piano/prophet 6/modular synthesizers, Ben Monder gitaar, Trevor Dunn basgitaar, Dan Weiss drums