Menu

BUMA BOY EDGAR PRIJS 2017 AAN MARTIN FONDSE

Pianist/componist Martin Fondse ontvangt de Buma Boy Edgar Prijs 2017 op deze speciale, door hemzelf samengestelde concertavond met gasten als Eric Vloeimans, Kees van Kooten en de Braziliaanse singer-songwriter Lenine.

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio
Dit concert wordt aanbevolen door:
DEC 2017 CORRIE VAN BINSBERGEN

De Buma Boy Edgarprijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, is dit jaar toegekend aan pianist, blazer, componist en arrangeur Martin Fondse. De prijs wordt uitgereikt op deze door hemzelf samengestelde feestelijke concertavond. Het programma weerspiegelt de in het juryrapport zo gewaardeerde veelzijdigheid en verbindende kracht van de muziek én persoonlijkheid van Martin Fondse.

Fondse heeft musici uitgenodigd door wie hij de afgelopen 25 jaar werd geïnspireerd en gevormd, naast grote talenten waar hij mee werkte als artistiek leider van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. En één schrijver. Speciale gast is de Braziliaanse singer-songwriter Lenine, met wie Martin Fondse de bekroonde cd/dvd The Bridge maakte. In verschillende combinaties zullen de volgende artiesten op het podium staan: Martin Fondse (piano, vibrandoneon, synthesizers), Lenine (zang, gitaar), Claudio Puntin (klarinetten, elektronica), Eric Vloeimans (trompet), Dirk Peter Kölsch (drums), Eric van der Westen (bas), Mete Erker (saxofoons), Morris Kliphuis (hoorn), Remy van Kesteren (harp), Sanne Rambags (zang), Anna Serierse (zang), Jörg Brinkmann (cello), Annie Tangberg (cello) en Kees van Kooten (stem en gedichten).

Het programma is opgebouwd uit bestaande stukken en nieuwe composities. Op deze avond zal voor het eerst het stuk Hearts uit de nieuwe suite Card Games te horen zijn. Fondse gebruikt hierbij het kaartspel als metafoor voor het leven. Elke kleur krijgt een eigen karakter, persoonlijkheid en betekenis en wordt gekoppeld aan een actueel maatschappelijk thema. In Card Games: Hearts staan vriendschap en liefde centraal.

VPRO Vrije Geluiden zal verslag van de avond doen op NPO Soul & Jazz en op www.vrijegeluiden.nl

Facebook event

Extra informatie

Martin Fondse op VPRO Nooit Meer Slapen.