Menu

BROKKENFESTIVAL

Verrassend festival met nieuw talent, gevestigde namen en opvallende outsiders uit de Nederlandse pop en jazz, samengesteld en gepresenteerd door gitarist Corrie van Binsbergen.

Gitarist Corrie van Binsbergen presenteert een festival dat de oren opent en de blik verruimt: het Brokken Festival, met een grote diversiteit aan stijlen in korte optredens waarin jong talent en opvallende outsiders het podium delen met gevestigde musici, waarin hyperenergie wordt afgewisseld met verstilling. ‘Een feest der verkenning’, aldus Van Binsbergen.

‘Het Brokken Festival laat je verder kijken waar je eigen smaak ophoudt’ (het Parool).

‘In ruim drie uur kwam een keur aan artiesten voorbij in zowat ieder denkbaar genre. Met maar één constante: de hoge kwaliteit! Daar heeft Van Binsbergen duidelijk een neus voor, maar dat wisten we natuurlijk al. Een festival met een overweldigende hoeveelheid muziek en creativiteit’ (Draai om je oren).

SOLIN
Roosmarijn Tuenter viool/zang, Sjoerd de Roij bas, Mees Siderius drums

TOO NOISY FISH
Peter Vandenberghe piano, Kristof Roseeuw bas, Teun Verbruggen drums

HIDE & SQUEAK
Alan Purves percussie/toys

LAVALU
Lavalu piano/zang

LA DIANTENNE
Dianne Verdonk La Diantenne/Bellyhorn/zang

OLIJVEN MOET JE LEREN LEZEN
Ellen Deckwitz poëzie/performance, Corrie van Binsbergen gitaar, Martijn Grootendorst video

DIMLICHT
Morris Kliphuis hoorn/cornet, Mete Erker basklarinet/tenorsax, Alexander Hawkins piano, Jasper Slijderink synthesizers, Ricardo Lekatompessy bas, Mischa Porte drums