Menu

albumpresentatie

Boi Akih – From and to Infinity

Zangeres Monica Akihary en gitarist Niels Brouwer presenteren nieuw album met uniek ensemble.

De warme stem van Monica Akihary en het inventieve gitaarspel van Niels Brouwer vormen de basis van Boi Akih. From and to Infinity is een compositie van Brouwer met teksten van Akihary, opgebouwd uit vier delen: The Sea, Dryland, The City en Joy. Oorspronkelijk werd het geschreven voor het 70-koppige bamboefluit-orkest Molucca Bamboowind Orchestra, uit Ambon Stad. Het nieuwe gelijknamige album bevat arrangementen voor orgels, blokfluiten, kora, percussie, gendèr (gamelaninstrument), gitaar en stem.

De nieuwe arrangementen worden uitgevoerd door een speciale bezetting van Boi Akih met blokfluitist Dodó Kis, koraspeler Sekou Dioubate en pianist Nora Mulder. Wat oorspronkelijk gecomponeerd werd voor bamboe-orkest – van piccolo- tot contrabas-bamboefluit – wordt uitgevoerd op orgel door Nora Mulder. Het album werd opgenomen op de unieke orgels van Orgelpark Amsterdam. Voor de live-uitvoering speelt Nora Mulder op een kistorgel met 200 pijpen en 19 extra baspijpen in een los element.

Monica Akihary stem/baskalimba/elektronica, Niels Brouwer gitaren/gongs/elektronica, Sekou Dioubate 35-snarige kora/slitdrum, Dodó Kis sopraan-/alt-/tenorblokfluit/paetzold-basblokfluit, Nora Mulder kistorgel

After

DJ Philippona