Menu

BIMlab

Verrassende ‘first date’ tussen twee musici, die samen een groep samenstellen voor een avond vol improvisatie. Deze editie: saxofonist Ada Rave en drummer Tijn Jans.

BIMLAB is een impro-serie in het café van het BIMHUIS met onverwachte muzikale ontmoetingen. Voor elke editie worden twee curatoren uitgekozen uit verschillende hoeken van de jazz- en improvisatiemuziek, zonder dat zij het van elkaar weten. Zij nodigen musici uit om samen met hen de avond in korte sessies vorm te geven. Bij elke editie wordt er een vrije interpretatie gegeven van een compositie uit de Nederlandse jazzcanon. De curatoren voor deze editie zijn Ada Rave en Tijn Jans.

Ada Rave is een opvallende verschijning in de impro-scene van Amsterdam, als saxofonist en componist. Ze groeide op in Patagonië en verdiende haar sporen in de jazzscene van Buenos Aires. Door middel van improvisatie en allerlei onconventionele technieken blijft ze haar persoonlijke stijl voortdurend ontwikkelen.

Drummer/componist Tijn Jans is actief in allerlei bands: Luchtman, Maximalistica, Walk Tall en zijn eigen project The Tight Jans +2. Hij speelde al op North Sea Jazz en toerde door Duitsland, Spanje, Italië en Scandinavië. Hij deelde het podium met o.a. Benjamin Herman, Michael Moore en Dave Douglas.

O.a. Ada Rave saxofoon, Tijn Jans drums