Menu

Bimlab 32 Curated By Yaşam Hancilar & Gerco Aerts

Zanger Yaşam Hancılar en bassist Gerco Aerts zijn de curatoren van deze editie van BIMLAB, de concertserie met verrassende improvisaties in het BIMHUIScafé.

De Turkse zanger Yaşam Hancılar vormde in Amsterdam een internationale band, waarmee hij standards uit de jazz en Braziliaanse muziek combineert met eigen songs. Het album Strange Fish van de Yaşam Hancılar Band werd goed ontvangen in de pers. ‘Voor Strange Fish zou een breed publiek belangstelling moeten kunnen hebben, met zijn mengeling van klassiek, Braziliaans, pop en jazz’ (het Parool).

Gerco Aerts is bassist en componist, in wiens muziek invloeden van Mingus, Zorn en Zappa zijn waar te nemen, naast elementen uit hiphop, hardcore en etnische muziek. De Amsterdamse musicus speelt contrabas en basgitaar in talrijke, zeer diverse ensembles waaronder Contraband, Munzruh, B-Movie Orchestra en de band van André Manuel.

BIMLAB is een impro-serie in het café van het BIMHUIS met onverwachte muzikale ontmoetingen. Voor iedere editie worden twee curatoren uitgekozen, leden van de Beroepsvereniging voor Improviserende Musici (BIM), ooit de naamgever van het BIMHUIS. Zij nodigen musici uit om samen met hen de avond in korte sessies vorm te geven.

In coproductie met BIM, gratis entree voor BIM-leden.

Yaşam Hancılar zang, Gerco Aerts contrabas, Wolfgang Maiwald piano, Joan Terol Amigó drums

Extra informatie

Café en kassa geopend vanaf 21:00