Menu

Benjamin Herman Birthday Bash | Project S

Birthday Bash! Saxofonist en bandleider Benjamin Herman viert zijn 50ste verjaardag in het BIMHUIS met maar liefst 11 musici, inclusief een strijkerssectie.

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio

Benjamin Herman is alom bekend als spraakmakend saxofonist, leider van New Cool Collective en Nederlands jazzicoon, altijd fris van geest en strak in het pak. Zijn 50ste verjaardagsfeest in het BIMHUIS staat in het teken van de soundtrack Project S.

Het album Project S is gemaakt voor de gelijknamige documentaire over de Citroën SM, ooit het mythische voertuig van de groten der aarde, onder wie de presidenten van Frankrijk en de Sovjet-Unie én Johan Cruijff. Een Citroën met een Maseratimotor, en zo klinkt het album dan ook ongeveer. ‘Serge Gainsbourg meets Fausto Papetti’, volgens Benjamin Herman.

‘Herman is an alto saxophonist with a penchant for hyperkinetic jazz, not to mention a wicked sense of humor’ (Downbeat).

Naast Project S komt in mei het album Bughouse uit, een stevig staaltje punkjazz met gitarist Reinier Baas, Jungle By Night-bassist Peter Peskens en drummer Olav van den Berg. Vooralsnog exclusief op audiocassette. Later dit jaar verschijnt de derde verjaardagsplaat: een jazzplaat met jonge talenten die Benjamin de afgelopen veertien jaar heeft leren kennen bij zijn tweewekelijkse jamsessies in de roemruchte kunstenaarssociëteit De Kring.

Benjamin Herman saxen, Giuseppe Doronzo baritonsax, Efe Erdem trombone, Alexander van Popta piano/toetsen, Rory Ronde gitaar, Manuel Hugas bas, Joost Kroon drums, [special guest] Jonathan Herman gitaar, Pauline Koning viool, Yannick Hiwat viool, Mara Tieles altviool, Susanne Rosmolen cello

Facebook event

After

Na afloop draait DJ Rita Lynn in het café