Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

All Ellington

Beroemde en veel minder bekende composities van pianist en bandleider Duke Ellington worden nieuw leven ingeblazen door een hedendaags orkest vol meesterlijk improviserende musici.

Duke Ellington – zijn muziek is een onuitputtelijke inspiratiebron voor musici van alle stijlen en generaties. Zo ook voor All Ellington, een tentet met musici uit de bloeiende Amsterdamse improvisatiescene ‘die bij uitstek een melodie kunnen voordragen en als geen ander weten hoe een band moet klinken’, aldus oprichter Eric Boeren. Zij buigen zich over Ellington-arrangementen van de hand van diverse bandleden.

Bij All Ellington gaat respect voor de originele composities hand in hand met de eigenheid en vindingrijkheid van de bandleden, net als destijds in het orkest van Ellington zelf. Het groeiende All Ellington-repertoire bevat grote hits naast minder voor de hand liggende juweeltjes.

‘Even zitten bij All Ellington, en je voelt de essentie van sterke jazz en impro in je hele lijf. Jazz beleeft mooie tijden en wat fijn te kunnen concluderen dat Nederland een pittig deuntje meeblaast in het internationale aanbod’ (de Volkskrant, naar aanleiding van All Ellington op North Sea Jazz Festival).

Jodi Gilbert zang, Mo van der Does altsax/klarinet, Natalio Sued tenorsax/klarinet, Giuseppe Doronzo baritonsax /basklarinet, Eric Boeren cornet, Jimmy Sernesky trompet, Joost Buis trombone, Oscar Jan Hoogland piano, Wilbert de Joode bas, Frank Rosaly drums