Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

ADHD

Dit IJslandse viertal blinkt uit in atmosferische, op rock geënte improvisaties met prominente tenorsax en rauwe elektrische gitaar. ‘Een instrumentale trip’ (de Volkskrant).

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio

ADHD is de band rond de broers Óskar en Ómar Guðjónsson. Óskar was al opvallend aanwezig als tenorsaxofonist in Malumute, de band waarmee Jim Black vorig jaar in het BIMHUIS optrad. Ómar vult hem uitstekend aan op elektrische bas en gitaar, waarmee hij fijn scheurende solo’s kan geven.
De organische improvisaties van ADHD leiden tot muziek die tegelijk enerverend en rustgevend is, met als basis de trance-achtige rockbeats van drummer Magnús Trygvason Eliassen. Daarover legt Davíð Þór Jónsson een kleurrijke laag Hammond, synth en piano. Alle vier de leden zijn bekende namen in de IJslandse jazz- en improvisatiemuziek.

‘Rauwe gitaarklanken en opzwepende ritmen wisselen subtiele en ingetogen lijnen van de tenorsax af. Een dynamisch kwartet’ (Jazzism).

Óskar Guðjónsson sax, Ómar Guðjónsson gitaar/basgitaar, Davíð Þór Jónsson hammondorgel/moogs/Rhodes piano/piano/bas, Magnús Trygvason Eliassen drums