Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Onderwijs

Muziek begrijpt iedereen, van jong tot oud. In samenwerking met het Muziekgebouw organiseert het BIMHUIS schoolconcerten, workshops en projecten voor kinderen en jongeren. Samen ontdek je wat er allemaal te horen is tussen jazz, wereldmuziek, klassiek en elektronische muziek. Een uniek avontuur in een van de mooiste concertzalen van Nederland.


Hieronder vind je het seizoensaanbod 19-20 voor het basisonderwijs van het BIMHUIS en het Muziekgebouw 


Groove Beest: Shishani & Namibian Tales
groep 7 en 8 / vrijdag 7 februari 2020 / BIMHUIS

Ontdek met de Amsterdamse wereldreizigers van Shishani & Namibian Tales hoe een groove voortleeft.
De muzikanten van deze band gingen op zoek naar de bijna uitgestorven Namibische muziektradities. Ze kwamen terecht in de Kalahari woestijn, waar het oudste volk ter wereld woont: de San. Ze ontmoetten vier oma’s, van wie ze eeuwenoude liederen leerden. Die liederen vormen het startpunt voor hun eigen, verfrissende muziek. Ontdek samen met deze groovy band hoeveel je van oude tradities kunt leren, en hoe je deze kunt gebruiken om iets nieuws te maken.

Een concert over Namibië, de San, oude tradities, identiteit én over jazz, funk, interactie, beweging en dans.

Voor wie: groep 7 en 8 / Wanneer: vrijdag 7 februari 2020 om 10.30 uur / Waar: BIMHUIS / Duur: circa 1 uur / Lessen: Lespakket, les op school en bezoek muzikant in de klas.Groove Beest: Koffie

groep 7 en 8 / vrijdag 27 maart 2020 / BIMHUIS

Wanneer klinkt iets groovy? Dat weet deze band als geen ander. Hun onweerstaanbare muziek is een mix van afrobeat, jazz en seventies funk. De achtkoppige band levert een Amsterdams vervolg op de Nigeriaanse Afrobeat. Geïnspireerd door deze Afrikaanse stijl speelt Koffie oneindige beats met opzwepende improvisaties. De voeten gaan gegarandeerd van de vloer!

Voorafgaand aan het concert vindt een workshop in de klas plaats waarin de eerste grooves gesmeed worden. Daarbij laat een topmuzikant de grooves in de muziek horen. Stilzitten is onmogelijk.

Voor wie: groep 7 en 8 / Wanneer: vrijdag 27 maart 2020 om 10.30 uur / Waar: BIMHUIS / Duur: circa 1 uur / Lessen: Lespakket, les op school en bezoek muzikant in de klas.De Dromenblazers door Oorkaan / Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet
groep 3 t/m 6 / vrijdag 3 april 2020 / Muziekgebouw

Vier jongens blazen dromen tot leven. Ze laten zich meeslepen door hun fantasie. Vol jeugdige verwondering en soms een tikje overmoedig, spelen ze spelletjes en dagen ze je uit om mee te dromen. Of dagdromen. Of slaapdromen. Of op-je-kop-dromen.

Dromenblazers is een magisch vrolijk klarinetconcert waarin de vier mannen van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet soepel switchen tussen verschillende muziekstijlen. Van Gershwin tot Mahler tot Dvorák en meer. Want in dromen kan alles!

Een voorstelling over dromen tot leven blazen, plezier, dagdromen, je fantasie aanzetten, de klarinet familie en het bijzondere Mahlerjaar 2020.

Voor wie: groep 3 t/m 6 / Wanneer: vrijdag 3 april 2020 om 10.30 uur en 12.30 uur / Waar: Grote Zaal, Muziekgebouw / Duur: circa 1 uur / Lessen: Digitaal lesmateriaal, een workshop in de klas over het thema filosoferen en muziek met musici is ook mogelijk.


Sticks door Percossa / Oorkaan 
groep 1 en 2 / woensdag 1 april 2020 / Muziekgebouw

HOE KLINKT OER? In Sticks ontdek je samen met de vier virtuoze slagwerkers van Percossa hoe je kunt praten zonder een woord te zeggen. En hoe je muziek kunt maken zonder muziekinstrumenten en hoe je je oren kunt openen voor geluiden die je nog nooit hoorde, zoals het ritme van vuur, musicerende dieren en spannende klanken uit de natuur. Een percussieconcert vol humor, van vier oer-nette mannen die misschien wel niet zo beschaafd zijn als ze doen voorkomen.

Voor wie: groep 1 en 2 / Wanneer: woensdag 1 april 2020 om 11.00 uur / Waar: Muziekgebouw / Duur: circa 45 minuten / Lessen: Lessen met digitaal materiaal, hoorspel en workshop

LET OP: nieuwe datum en locatie!
(eerder was dit concert op 31 januari gepland in het BIMHUIS)

 

Ook interessant: Familieconcerten in het BIMHUIS