Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Expositie

In het BIMHUIS café zijn wisselende exposities te zien. Nu te zien: Ton Mijs: Up Close with The Artist.
De expositie is elke concertavond vanaf 18:30 te bezoeken.


Nu te zien: TON MIJS: UP CLOSE WITH THE ARTIST. PORTRETTEN 2017 – 2019

Fotograaf Ton Mijs (1942) is autodidact en woont in Amsterdam. Op zestienjarige leeftijd sloop hij naar binnen tijdens een Jazz in de Philharmonie concert in het Kurhaus, Scheveningen en nam hij zijn eerste foto’s van Ella Fitzgerald en Miles Davis. Hij droomde ervan professioneel fotograaf te worden, maar werd in plaats daarvan socioloog. Na een lange carrière in de academische wereld richtte hij zich begin jaren 2000 eindelijk op fotografie.

Tien jaar geleden besloot Ton zijn liefde voor geïmproviseerde muziek en fotografie te combineren. In samenwerking met jazzschrijver Kevin Whitehead publiceerde hij het fotoboek Instant Composers Pool Orchestra: You Have To See It (Mijs Cartography & Design, Rotterdam, 2011).

De tentoonstelling laat met name de jongere, internationale generatie muzikanten zien, die momenteel in de Amsterdamse muziekscene heersen met nieuwe geluiden en composities. Je kunt echter ook enkele oudgedienden spotten. Ton vangt de persoonlijkheid van elke muzikant in zijn foto’s. Hij slaagt erin heel dichtbij te komen, bijna alsof je naast de artiest op het podium staat. Met deze serie hoopt hij dat de kijker de muziek bij de beelden hoort.

Alle getoonde portretten zijn gemaakt in het BIMHUIS, behalve die van Eli Keszler (Cafe Oto, Londen), Burton Greene (Salon de IJzerstaven, Amsterdam), Wilbert de Joode, Joost Buis en Marta Arpini (Zaal 100, Amsterdam), Giuseppe Doronzo en Pino Basale (Splendor, Amsterdam) en Ernst Glerum (Tivoli, Utrecht).

Portretten:

Ab Baars
Alexander Hawkins
Alistair Payne
Bart de Vrees
Bart Maris
Burton Greene
Eli Keszler
Ernst Glerum
Frank Rosaly
George Hadow
Giuseppe Doronzo
Jasper Stadhouders
John Edwards
Joost Buis
Kaja Draksler
Louis Moholo-Moholo
Marta Arpini
Marta Warelis
Mary Oliver
Onno Govaert
Pino Basale
Tobias Delius
Wilbert de Joode
Yung-Tuan Ku
Ziv Taubenfeld

BINNENKORT: 
HKU fine art in the BIMHUIS