Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Expositie Udo Prinsen: Shapes of Time

In het BIMHUIS-café hangt een nieuwe expositie. Ditmaal met werk van Udo Prinsen. Deze beeldmaker en regisseur fotografeert uitsluitend met lange sluitertijden.

Tijdens een poolexpeditie op Spitsbergen installeerde hij verschillende pin-hole camera’s, die foto’s produceren waarin het licht van maanden samenkomt. Korte bewegingen zijn op de beelden niet zichtbaar, wel de bewegingen van de zon langs de hemel als een gestold verloop van tijd.

Eerder dit jaar verzorgde hij de visuals bij het concert van Mark Haanstra en Oene van Geel, die zich voor hun album Shapes of Time lieten inspireren door deze fotoserie. Op 30 maart presenteerden Mark Haanstra en Oene van Geel dit album in het BIMHUIS. Het album is hier te verkrijgen. Prinsen werkte ook samen met BIMHUIS-regulars Eric Vloeimans, Martin Fondse en Han Bennink.

In september gaat Udo Prinsen weer naar Spitsbergen. Zou u graag meewillen? Informeer dan via www.udoprinsen.com/spitsbergen. Wilt u op de hoogte blijven van het werk van Udo? Volg hem dan op Facebook en/of Instagram.