Menu

Foto-expositie Nederlands Jazz Archief

De Nederlandse jazzgeschiedenis staat bol van de bijzondere momenten. Fotografen als Hans de Wild, Frank Appelman, Jan Willemse, Rob Söteman en Wouter van Gool waren erbij. Ze legden deze momenten, soms van heel dichtbij, vast en doneerden uiteindelijk hun foto- en negatieven archief aan het NJA. Het NJA zorgt voor het zorgvuldig bewaren, toegankelijk maken en tentoonstellen van dit materiaal.

Voor het Bimhuis maakte het NJA een selectie uit het meer dan 5000 foto’s tellende archief van fotograaf (en sporadisch ook filmer) Wouter van Gool.
Van Gool (1911-1990) woonde in Voorburg en maakte zodoende de ontwikkelingen ‘Haagse scene’ mee en fotografeerde veel in Haagse clubs als De Vliegende Hollander en de Caveau Tzigane.

Deze tentoonstelling kwam tot stand met medewerking van het Nederlands Jazz Archief en UvA Bijzondere Collecties.

Nederlandse jazzfoto’s bij u thuis
De foto’s uit deze tentoonstelling zijn op aanvraag te bestellen. Ze worden afgedrukt op archiefkwaliteit papier en in passe-partout en lijst geleverd.
Meer informatie via info [ at ] jazzarchief.nl of telefonisch 020-5191817

Over het Nederlands Jazz Archief
Het Nederlands Jazz Archief verzamelt, beheert en ontsluit de rijke jazzgeschiedenis van Nederland. Het archief wordt geraadpleegd door historici, muzikanten, programmamakers, studenten, wetenschappelijk onderzoekers en natuurlijk jazzliefhebbers.
Bij het Nederlands Jazz Archief kunt u altijd terecht voor informatie over Nederlandse jazzmuzikanten en de geschiedenis van de jazz in Nederland.
Het NJA treedt met de collectie zoveel mogelijk naar buiten. Met de uitgave van het Jazz Bulletin, de CD-uitgaven, de documentairereeks ‘Jazzportretten’ en het platform Jazzhelden.nl wil NJA eenieder bedienen die meer wil weten over de bloeiende Nederlandse jazzwereld.

Steun het Jazz Archief
Er zijn vele redenen om het NJA te steunen: u bent een jazzliefhebber en u wilt zorgen dat wij de Nederlandse jazzgeschiedenis kunnen blijven verzamelen, bewaren en toegankelijk maken. Het Nederlands Jazz Archief doet echter meer: wij geven de jazzgeschiedenis door aan volgende generaties. Vrienden dragen direct bij aan het mogelijk maken van de dagelijkse werkzaamheden zoals de uitgave van het Jazz Bulletin de documentatie en archivering, het verwerven van nieuwe collecties, presentaties en producties.

Word Vriend via onze website www.jazzarchief.nl of neem de brochure mee. U vindt deze bij de kassa.