Menu

Lockdown & Listen week 21

Elke week tipt programmeur Frank van Berkel in zijn Lockdown & Listen een album. Week 21: Maarten Hogenhuis Trio +3


Jonge honden

Een van de beste nieuwe generatie Nederlandse jazzsaxofonisten levert een mooie plaat af met zijn voor het North Sea Jazz Festival 2019 geschreven werk. Hogenhuis heeft een divers palet aan stukken gecomponeerd voor een even mooi ensemble van spelers uit Nederland en Europa. Het zestal topspelers laat horen met één been stevig in de Amerikaanse jazztradities verankerd te zijn en tegelijkertijd actualiteit en urgentie te kunnen brengen. De opnames zijn gemaakt op het North Sea Jazz Festival en in LantarenVenster, Rotterdam.

Hogenhuis kan spelen, zoals de grote Amerikaanse jazzaltisten uit de jaren 40, 50 en 60 van de vorige eeuw. Ook leuk om de invloed van Charles Mingus te horen. Zou ‘Self-Portrait in Three Colors’ een inspiratiebron geweest zijn voor de ballad ‘Ad Astra’? Het geheel geeft in ieder geval een idee van de veelzijdigheid aan muzikale karakters bij de componist Hogenhuis. Opvallend ook hoe fris en energiek Mete Erker met gedrevenheid soleert tussen deze bende jonge honden. In het ritmische en puntig gespeelde nummer ‘Rotterdam’ speelt hij een uitdagende en pakkende solo.

De geplande live uitvoering in juni in het BIMHUIS kan vanwege de coronarestricties helaas nog niet plaatsvinden, maar we hopen vurig op een 1,5 meter concertbelevenis in juli.

Maarten Hogenhuis – altsax
Mete Erker – tenorsax
Bruno Calvo – trompet
Joris Roelofs – basklarinet
Phil Donkin – contrabas
Mark Schilders – drums

Meer info over Maarten Hogenhuis

Wil jij ook in aanmerking komen voor de wekelijkse Lockdown & Listen?
Stuur je album naar BIMHUIS, Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam, t.a.v. Frank van Berkel, of digitaal naar info@bimhuis.nl, o.v.v. Lockdown & Listen

Bekijk hier de vorige tips van Frank:

Week 19: Monochromes – Jeroen van Vliet Moon Trio
Week 20: Tineke Postma – Freya