Menu

Lockdown & Listen: week 19

Programmeur Frank van Berkel tipt elke week een album! In week 19 was dat Monochromes van Jeroen van Vliet Moon Trio.


Personal lockdown

Het nieuwe album van Moon trio komt uit op een moment dat je thuis langzamerhand tegen de muren op loopt. Al je klusjes zijn inmiddels gedaan, je bent klaar met puzzelen en de hond wil niet meer met je naar buiten. Een meditatief moment kan uitkomst bieden. ‘To experience oneness….is the home for which you are homesick’; een citaat uit Divine Revelation van Susan Shumsky, dat op de binnenhoes van het album geschreven staat, lijkt tegengesteld aan de situatie waar we ons nu in bevinden.

Verlatenheid en leegte zijn beelden die opdoemen bij het beluisteren van deze cd. Maar juist door die ontdaanheid van fleur en franje brengt deze muziek je bij de kern, je eigen personal lockdown. Het brengt je terug naar een solitair zijn, maar in verbondenheid met de losse elementen gemaakt door mensen: de musici. De melodische stukken zijn sferisch van karakter en speels omlijst met ritmische en elektronische effecten. Zachte pianotouchers, warme contrabaspizzicati en aaiende kwastjes op drums en bekkens zorgen voor een rijk en transparant klankenspectrum. Alles subtiel gerelativeerd met lichte (elektronische) effecten, zoals een vlieg die ritmisch door de muziek zoemt, en gevat in een prachtige opname uit de Fattoria Musica studio in Osnabrück.

We verheugen ons op het moment dat we het Moon trio live kunnen beluisteren in het BIMHUIS (the home for which you are homesick), het mooiste huis om ‘in the moment’ te zijn met muziek en musici.

Moon Trio is hier te koop

Jeroen van Vliet – piano, electronics
Cord Heineking – double bass, electronics
Mark Schilders – drums, analogue effects

 

Wil jij ook in aanmerking komen voor de wekelijkse Lockdown & Listen?
Stuur je album naar BIMHUIS, Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam, t.a.v. Frank van Berkel, of digitaal naar info@bimhuis.nl, o.v.v. Lockdown & Listen