Lockdown & Listen - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Lockdown & Listen

Elke week tipt programmeur Frank van Berkel in zijn Lockdown & Listen een album. Deze week: Taste of Culture by Montis Goudsmit Directie.


Wild improvasstions on the fly

Afgelopen zaterdag werd het BIMHUIS heropend voor publiek door de diep melancholische muziek van Reijseger Fraanje Sylla. De sfeer was als vanouds: intens en magisch. Na afloop kon er nog geborreld worden. De anderhalve meter zorgt voor een nog exclusievere concertbelevenis in het BIMHUIS en na afloop is er nog voldoende ruimte voor gezelligheid in het Bimhuiscafé en in het nieuwe Bimhuis-Atriumcafé bij de ingang.

Voor komende zaterdag belooft dat veel goeds, want dan gaan we rocken met de souljazz van Montis Goudsmit Directie. Luister je alvast in met het laatste album Taste of Culture. Een divers album met harde en zachte, swingende en melodische en gevoelige en minder gevoelige liedjes. Dimongo groovet als hun lijfnummer en er valt ook nog een bijdrage van Jan Akkerman te beluisteren (Jan) en twee evergreens, een van Stevie Wonder (Living for the City) en Al Green (Let’s Stay Together).

Maar er is ook ruimte voor avontuur en experiment. Zelf omschrijft de groep hun muziek onder andere met ‘wild improvasstions on the fly’ in hun bio op de site. Titels als Skit Joppa Dengé en Skit Mozzarella 1 & 2 duiden die richting. Als de mannen aanstaande zaterdag live losgaan op het podium van het Bimhuis, dan gaat het zeker gebeuren met die vindingrijke improvisaties. Dat lijkt me een gegeven.

Frank Montis – hammond B3
Anton Goudsmit – gitaar
Cyril Directie – drums

Koop het album Taste of Culture hier.

 

 

Wil jij ook in aanmerking komen voor de wekelijkse Lockdown & Listen?
Stuur je album naar BIMHUIS, Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam, t.a.v. Frank van Berkel, of digitaal naar info@bimhuis.nl, o.v.v. Lockdown & Listen

Bekijk de vorige tips van Frank:
Week 19: Jeroen van Vliet Moon Trio – Monochromes
Week 20: Tineke Postma – Freya
Week 21: Maarten Hogenhuis Trio +3
Week 22: Dinosaur – To The Earth
Week 23: Irreversible Entanglements – Who Sent You?
Week 24: Witch ‘n’ Monk
Week 25: A Self-Strewn Portrait – Sun-Mi Hong Quintet
Week 26: Album – Ernst Glerum
Week 27: We Were There – Reijseger Fraanje Sylla