Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

TOMMY MOUSTACHE

De snor is de grote gemene deler in deze Rotterdamse band en gelukkig biedt die enige houvast, want ‘bij Tommy Moustache is niets wat het lijkt’, aldus Jazzism. Het druk tussen genres zappende viertal speelt deze maand in het BIMHUIS als Tommy Got Waxed, hun samenwerking met het minstens zo energieke Sheep Got Waxed uit Litouwen, dat door critici al vergeleken werd met John Zorn’s Naked City. En als we de heren van Tommy Moustache mogen geloven is er wel meer te beleven in het BIMHUIS deze maand. Mark, Bas, Jasper en Jorn tippen de volgende concerten:

vr 6 april: Finale Dutch Jazz Competition
Onze budget-tip, vier topbands voor de prijs van een half. Tijdens de finale van de DJC spelen een aantal van de meest veelbelovende jonge Nederlandse acts op één avond in het Bimhuis. Het gerucht gaat dat het publiek dat afkomt op de finale van de DJC een extreem verfijnde en delicate smaak heeft. Daarom waren wij met Tommy Moustache tijdens de vorige editie ook enorm vereerd met de publieksprijs.

za 7 april: The Ploctones
Al vanaf het eerste concert in 2005 fan van deze band toen ze nog Goudsmit, Trujillo, Vierdag & Vink heetten. Ze zijn altijd een grote inspiratiebron voor ons geweest en nog steeds één van de beste instrumentale jazzbands in Nederland. Ze spelen verrassend, zijn virtuoos zonder dat daar ook maar enige nadruk op ligt en de muziek wordt altijd met plezier gebracht. Zeker een aanrader!

wo 11 april: Tommy Got Waxed
Wij hebben absoluut geen moeite met wat schaamteloze zelfpromotie. Vooral omdat dit ook voor ons één groot avontuur gaat worden. Het eigenzinnige drietal Sheep Got Waxed uit Litouwen hebben wij mogen aanschouwen op een festival in Denemarken en er bestaat wat ons betreft geen twijfel dat dit een explosief spektakel gaat worden. Daarnaast hanteren wij bij al onze concerten de “niet-goed-gratis-boxershort-garantie”.

vr 13 april: Morris Kliphuis – Dimlicht
Wij zijn zelf erg benieuwd naar zijn nieuwe compositie voor sextet. Morris is een hele smaakvolle muzikant en componist en er bestaat eigenlijk geen twijfel dat dit een bijzondere avond gaat worden. Zeker ook de keuze van de bezetting is nieuwsgierigmakend.

za 28 april: ICP Orchestra
Bijzonder orkest wat al in 1967 is opgericht door de altijd creatieve en keihard swingende Han Bennink en de bekende, helaas onlangs overleden, componist Misha Mengelberg. Vooral mooi hoe open muziek wordt benaderd en er totaal geen pretentie hangt aan dit project, ook mede dankzij de humor die in de muziek terug te horen is. Dat gecombineerd met het hoge niveau van de musici en improvisaties maakt het absoluut de moeite waard.

Aanbevolen door TOMMY MOUSTACHE