Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

NATHAN DAEMS

Nathan Daems is een multi-instrumentalist en speelt naast saxen ook fluit en Turkse klarinet. Zijn liefde gaat uit naar zowel zigeunermuziek uit de Balkan-regio en Turkije, naar springerige Ska of Indische klassieke muziek, ethio-jazz als volbloed jazz. Niet verwonderlijk is Daems dan ook terug te vinden in uiteenlopende bands als Bazaar d’Orient, Mafiasko Taxi en in het Antwerp Gipsy Ska Orkestra.

In 2010 won hij met zijn Nathan Daems Quintet de Jong Jazz Talent wedstrijd tijdens het Gent Jazz Festival. In 2011 verscheen hun debuutplaat “Praten Dialect”. Deze werd door de Knack getipt bij de top 10 jazzuitgaven van het jaar. Toch besluit Nathan om zijn quintet even in de kast te bergen en voluit te gaan voor twee projecten, waarin hij nog dieper duikt in de versmelting tussen jazz en etnische muziek.

Samen met partners in crime Lander Gyselinck en de Italiaanse bassist Marco Bardoscia richtte Nathan in 2012 het Ragini Trio op, waarin ze op zoek gaan naar de roots van de Indische muziek en traditionele raga’s arrangeren volgens hun eigengereide jazzidioom. Op woensdag 6 maart treedt het Ragini Trio op in het Bimhuis, samen met Sawani Mudgal en Bojan Z.

Nathan Daems tipt:

ZA 2 MAART – AN INTERPLANETARY NIGHT
Fumaça Preta: Heerlijk vuil en super groovy. Super inspirerende band! Do I smell voodoo?

ZA 9 MAART – JANE BUNNETT & MAQUEQUE
Lijkt mij een dik feestje !

DO 21 MAART – LINUS+ØKLAND / VAN HEERTUM / ZACH
Linus /Okland + Van Heertum + zach: Ik ken het project niet maar wel de afzonderlijke muzikanten. Stuk voor stuk van de meest geïnspireerde improvisatoren die er rondlopen in Vlaanderen. Als je deze namen hoort moet je nooit twijfelen en gewoon gaan. Dan ben je blij dat je niet in de zetel bent blijven zitten thuis 🙂

WO 27 MAART – JOEY BARON / BRAM DE LOOZE / ROBIN VERHEYEN
Joey Barron / Bram Delooze / Robin Verheyen: 3 klasbakken, dit kan niet anders dan knallen.

Aanbevolen door NATHAN DAEMS