Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

FLORIS KAPPEYNE

Floris Kappeyne (23) studeert jazz en klassiek piano aan het Conservatorium van Amsterdam en maakt op 11 januari zijn debuut in het BIMHUIS, ter viering van zijn tweede release “Synesthesia”. Tijdens zijn studie onderzoekt hij de mogelijkheden die er zijn om de grenzen tussen de twee stijlen te doorbreken, en voor zijn concert in het BIMHUIS pakt hij volledig uit: Naast de klassieke piano trio bezetting, zijn er features voor een koor, klassiek zang en audiovisueel componist Jaromir Mulders, die ter plekke spectaculaire live visuals creëert, geïnspireerd op de muziek.

“Voor de maand januari wil ik een aantal concerten uitlichten; ten eerste twee concerten waar jonge muzikanten van mijn generatie hun debuut in het BIMHUIS maken, die ècht de moeite waard zijn; ten tweede een aantal concerten met groepen die zich in de experimentele muziek wereld begeven, groepen die het keurmerk van het BIMHUIS vertegenwoordigen. Als laatste concert licht ik er een uit de gipsy jazz, die voor mij een nostalgische waarde heeft.”

3 jan Nieuwjaarsconcert
Steiger & Son Swagga
“Twee debuten op een avond! Son Swagga is een band geleid door Felix Back, de Finse pianist die ik ontmoette in Amsterdam toen we allebei 17 waren. Hij was toen al een unieke pianist, die zich onderscheidde met zijn solo piano kwaliteiten. Samen met de Belgische band Steiger, die net als Felix veelvuldig gebruik maakt van electronica gecombineerd met akoestische instrumenten, belooft dit een onvergetelijke avond te worden!”

5 jan Jazzfest Mini-fest
“Jazzfest Mini-fest is een soort opwamertje voor hét leukste jazzfestival in Amsterdam: Jazzfest. Op deze avond wordt de creme de la creme uit de Amsterdamse jazz scene uitgenodigd, wat duidelijk wordt als je de line-up bekijkt. Ik zal er een aantal uitlichten:
Mo van der Does is het grote Nederlandse saxofoontalent van nu. Hij heeft zijn debuutplaat opgenomen met originele muziek samen met trompettalent Ian Cleaver en ritme-sectie Tijs Klaassen en Wouter Kühne, de bassist en drummer, die toevallig ook de vaste ritme sectie zijn in mijn eigen trio!
Een ander hoogtepunt van die avond is het concert van Tineke Postma / Laura Polence / Tony Roe. Laura Polence is een zangeres die ik nog maar net persoonlijk ken, zij heeft een meesterlijke controle over haar stem en een ongelooflijk gehoor. Ik ben pas geleden ook Tony Roe zijn project “Tin Men and the Telephone” ontzettend gaan waarderen. Hij doet wat mij betreft echt iets nieuws door het gebruiken van technologie in zijn concerten, en het betrekken van de keuzes van het publiek bij het creatie proces is intrigerend. Samen met nationale trots Tineke Postma, zullen de drie muzikanten ongetwijfeld een spetterend concert geven.”

19 jan Craig Taborn / Dave King
“Het concert van Craig Taborn en Dave King is een absolute must voor iedereen die van hedendaagse muziek houdt. Punt.”

23 jan Vincent Peirani Trio & DrummingCellist
“Het dubbel concert van Vincent Peirani en de DrummingCellist, belooft iets unieks. De DrummingCellist Kristijan Kranjnčan heeft een solo programma waarin hij drums en cello speelt, die hij met een loopstation combineert. De twee instrumenten staan in mijn verbeelding zo ver van elkaar dat ik super benieuwd ben wat Kristijan gaat doen. Vincent Peirani speelt accordion en behoort tot de Franse jazz-top. Met dit instrument in combinatie met gitaar en drums, bespeeld door internationaal bekende muzikanten Federico Casagrande en Ziv Ravitz, zal dit een bijzondere avond worden!”

27 jan Django Matinee  met Peter Beets Trio & Florin Niculescu
“Als laatste concert vind ik het leuk om de “Django Matinee” met Florin Niculescu en Peter Beets aan te raden. Dit concert heeft voor mij een hoge nostalgische gehalte omdat mijn moeder vroeger de plaat van Florin met Peter veel draaide thuis. Peter zelf was vroeger een van mijn allereerste piano leraren, en is nog steeds in veel opzichten een grote held van mij. Je zal ongetwijfeld met een glimlach de zaal verlaten na dit concert.”

Aanbevolen door FLORIS KAPPEYNE