Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Felix Schlarmann

Als oprichter en programmeur van Jazzfest Amsterdam (zaterdag 17 maart in Studio/K), en als leider van zijn maandelijkse sessies, is Felix Schlarmann een spilfiguur in de Amsterdamse jazzscene. De van oorsprong Duitse drummer toert over de hele wereld met de powerjazz-formatie BRUUT! Daarnaast speelt hij in talrijke formaties als sideman of medebandleider. Met het alom gewaardeerde Counterlife maakte hij zijn albumdebuut als componist. Felix tipt de volgende BIMHUISconcerten in maart.

Elke dinsdag: WORKSHOP & SESSION
Elke dinsdag houdt Jasper Blom de sessie in het BIMHUIS en elke keer is er weer aanstormend talent, voornamelijk van het Conservatorium van Amsterdam, dat weet te verrassen. Sessies zijn belangrijk voor studenten en voor de jazzscene in het algemeen. Het is te gek dat er al jaren een wekelijkse sessie in het BIMHUIS bestaat.

vr 9 mrt VIJAY IYER & CRAIG TABORN
Dit lijkt me heel erg interessant, vooral omdat ik de laatste jaren veel naar Craig Taborn heb geluisterd en zijn projecten en soloconcerten geweldig vind.

vr 16 mrt VUMA LEVIN QUINTET
Vuma stond in 2016 nog op ons festival. Hij schrijft fantastische muziek. Nu hij zijn studie heeft afgerond is hij hard bezig met zijn (internationale) carrière. Inspirerend om te zien hoe snel iemand die keihard bezig is zich kan ontwikkelen.

za 17 mrt JAZZFEST AMSTERDAM IN STUDIO/K
Natuurlijk ga ik ook Jazzfest aanbevelen. Alweer de zevende editie. Het begon in 2011 als een ideetje en is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijk festival in Amsterdam. Helemaal te gek. Verdere uitleg is niet nodig denk ik, als je ziet wie er dit jaar allemaal komen spelen.

zo 18 mrt NASHEET WAITS EQUALITY QUARTET
Ik bewonder drummer Nasheet Waits al lang. Wat een held. Zijn spel is ontzettend muzikaal en hij duikt altijd weer op in heel spannende projecten. Ik ben benieuwd naar deze band.

do 22 mrt KEEP AN EYE JAZZ AWARD 2018
Jong talent krijgt op Jazzfest Amsterdam veel ruimte en dat vind ik belangrijk. Het Conservatorium van Amsterdam is een kweekvijver voor talent. Een competitie als Keep an Eye is een mooie motivatie voor studenten om op te treden en zich te presenteren, ook al is competitie in muziek een lastig verschijnsel. Voor ons als festival is het in elk geval interessant om zo kennis te maken met de buitengewone talenten van een opleiding.

Aanbevolen door Felix Schlarmann