CORRIE VAN BINSBERGEN - BIMHUIS Amsterdam
Menu

CORRIE VAN BINSBERGEN

Op 30 december presenteert Corrie van Binsbergen een festival dat de oren opent en de blik verruimt: het Brokkenfestival, met een grote diversiteit aan stijlen in korte optredens. Corrie van Binsbergen staat bekend om haar veelzijdige composities, haar wervelende gitaarspel en haar grensverleggende projecten. Als bandleider brengt ze opvallende talenten uit de jazz, pop en orkestmuziek samen, maar treedt ze ook op met bekende schrijvers, dichters, cabaretiers en theatermakers. Ze ontving onder meer de Boy Edgar Prijs, de belangrijkste jazzprijs van Nederland, en was genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie bewezen kwaliteit. Corrie tipt de volgende concerten:

10 dec Santiago Lara Quartet – a tribute to Pat Metheny

Flamenco. Ja! M’n hele leven al fan van. Ik zag laatst nog een fantastische documentaire over La Chana en was weer helemaal meegevoerd.
Ik ken de musici van deze avond niet. Het zou zomaar kunnen dat het kitscherig blijkt te zijn, dat gebeurt wel vaker bij mengvormen met flamenco, maar vooralsnog wint mijn nieuwsgierigheid en liefde voor flamenco het van de twijfel.

15 dec Tobias Delius Quartet

Ik houd heel erg van de sound en het spel van Tobias, die combinatie van dat Rollins-achtige sonore en de opwinding die dan ineens de hoek om komt. En zolang al speelt hij met dit kwartet, vier meesters van de improvisatie.

21 dec Carte Blanche Jaap Blonk

Jaap Blonk is een ware vertegenwoordiger van de Nederlandse  jazz en improvisatie muziek. Jaap begon vermoed ik ongeveer in dezelfde tijd als ik met Corrie en de Brokken. Dat hij ook nog steeds bezig is met het volgen van zijn eigenzinnige pad vind ik zeer te waarderen. Ik zou zeker graag Groovin’ Irrational willen horen, temeer omdat alle vier de blazers die hij heeft uitgenodigd muzikanten zijn waar ik ook veel mee speel of heb gespeeld.

28 dec All Ellington

Als je goeie zin wil krijgen ga dan naar All Ellington, geweldige muziek, geweldige arrangementen, en geweldige muzikanten.

30 dec Brokkenfestival

Wat ik bij de tip van 28 december zei kan ik hier moeiteloos herhalen. Met toevoeging van een quote van Ellington ‘There are two kinds of music. Good music, and the other kind.’ Op het Brokken Festival komt van alles samen in heel veel verschillende zeer uiteenlopende korte acts. De overeenkomst is de hoge kwaliteit. Gegarandeerd een topavond!