Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Ben van Gelder

Ben van Gelder heeft zich niet alleen bewezen als altsaxofonist en componist, maar leidt bovendien bands aan beide zijden van de oceaan. Al vanaf zijn 18e pendelt hij tussen Nederland en New York en vormt hij een belangrijke schakel tussen de aanstormende musici van de huidige generatie. Zijn mentoren zijn o.a. Lee Konitz, Guillermo Klein en Jason Moran en hij vond bondgenoten in o.a. Ambrose Akinmusire, Han Bennink, Mark Turner en Reinier Baas. In zijn recente werk laat hij verrassende invloeden toe van bijvoorbeeld expressionistische schilderkunst en Afro-Cubaanse cultuur. Ben tipt de volgende concerten in februari.

10 feb Jasper Blom Quartet feat & Nils Wogram

Jasper is mijn oude leraar. Hij was de eerste die mij op formelere wijze compositieles gaf en mij leerde analytisch te luisteren. Daarnaast heeft hij mijn geluid ook behoorlijk onder handen genomen. Daar ben ik hem nog altijd dankbaar voor. Jasper is een monsterlijke solist en even goede componist met een geweldige band. Zijn kwartet speelt al jaren samen, dat is te horen. Nils Wogram is een imponerende en kleurrijke toevoeging aan het geheel.

17 feb David Kweksilber Big Band

De David Kweksilber Big Band bestaat uit een unieke verzameling van uitgesproken muzikale persoonlijkheden. Ik heb een aantal keer meegespeeld als invaller en leerde daarbij veel. Er zijn weinig bands die zoveel verschillende texturen kunnen aanwenden en zo’n divers repertoire met complete overgave presenteren.

23 feb Jure Pukl Doubtless feat. Melissa Aldanda

Jure en Melissa zijn een power couple. Beide tenorsaxofonisten hebben ijzeren discipline en drive, dat hoor je terug in de muziek. Joe Sanders en Greg Hutchinson vormen samen een van de meest vooraanstaande ritmetandems van dit moment.

24 feb Verheyen / Copland / Gress / Hart

Billy Hart is een van mijn favoriete drummers aller tijden. Ik ben zelf erg nieuwsgierig naar de muziek die Robin heeft uitgekozen voor dit kwartet. Robin woont al lang in New York en heeft een imposante staat van dienst als bandleider en componist.

Aanbevolen door Ben van Gelder