Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

BIM Productions

BIM Productions schept ruimte voor de ontwikkeling van relatief onbekend maar excellent talent, voor nieuwe ensembles en geniale composities, voor eigenzinnigheid, virtuositeit en sprankelende performances. BIM Productions ondersteunt talenten met visie, musici die iets bijzonders voor elkaar willen krijgen. Deze plannen kunnen vele vormen aannemen, van bijzondere live-producties op landelijke podia en festivals tot albumreleases en internationale tours.


Met jazzmusicus Tijn Wybenga, oprichter van orkest AM.OK, gaat het BIM Productions een meerjarige samenwerking aan, waarmee een impuls wordt gegeven aan de nieuwe generatie jazzmusici in Nederland.

Tijn Wybenga (1993) maakte de overgang van jazzpianist en arrangeur naar componist, dirigent en artistiek leider. Na zijn afstuderen schudde hij zijn brave kant van zich af en nu schrijft hij intens muzikale, ontroerende noten, rijk en rijp, hoogst eigen en persoonlijk. Zijn vakmanschap staat buiten kijf, zo bewees hij ook met zijn multidisciplinaire voorstelling Prikkel op Oerol 2018.
Als specialist op het snijvlak van modern klassiek, jazz en elektronica brengt Tijn als bandleider van AM.OK 14 muzikanten samen, die met elkaar een typisch Amsterdams geluid laten horen. Samen werken ze aan een eerste album dat in het voorjaar van 2020 uitkomt.

‘Ik wil een nieuw muziekcollectief ontwikkelen’, zegt Tijn, ‘zichtbaar maken wat een enorme diversiteit de jonge Nederlandse muziekwereld te bieden heeft.’

In februari 2019 nam Tijn samen met 6 muzikanten van AM.OK hun eerste EP op in de Wisseloord Studio’s in Hilversum.
Op 29 april 2019 trad Tijn voor het eerst samen met het voltallige AM.OK op bij het BIMHUIS.
Op dit moment is Tijn aan het componeren, om op een later moment een album uit te brengen met AM.OK. Daarover volgt snel meer info!