BIMHUIS Amsterdam14 dec 2018 - Ziv Ravitz ‘No Man Is An Island’ - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Ziv Ravitz ‘No Man Is An Island’

Gelaagde, vernieuwende jazz door het supertrio van Ziv Ravitz, jarenlang drummer bij Lee Konitz. ‘One of the most melodious drummers of the present scene’ (Citizen Jazz).

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio

Begin 2019 verschijnt No Man Is an Island, het album waarop drummer Ziv Ravitz zich laat horen als componist. Op zijn 40ste vond hij het tijd voor een persoonlijk statement, gebaseerd op zijn ervaringen als jazzmusicus en wereldreiziger: iedereen is onderling verbonden met elkaar en als je het lef hebt om uit je comfortzone te treden en anderen tegemoet te komen kan dat iets prachtigs opleveren.

Ziv Ravitz, geboren in Israël en gevestigd in Brooklyn, New York, heeft een uitstekende reputatie als drummer bij beroemde blazers als Avishai Cohen, Mark Turner en Lee Konitz. Al jaren vormt hij een trio met saxofonist Will Vinson, die nu het voortouw geeft aan de drummer, in hun trio met gitarist Nir Felder.

‘A drummer of fervent energy and inventive interplay, Ravitz freely blends elements of jazz, world music, avant-garde, and rock. His complex, fluid grooves and shifting textures conjure the sound of multi-percussionists wielding an endless sonic palette’ (Modern Drummer).

Will Vinson sax, Nir Felder gitaar, Ziv Ravitz drums

Facebook event

Extra informatie

Na het concert, rond 23:00, gratis toegang: ROUGH DIAMONDS ROUND MIDNIGHT feat. het Gijs Idema Trio

ROUGH DIAMONDS SERIES: CONSERVATORIUM VAN AMSTERDAM PRESENTS ITS MOST PROMISING TALENTS
Het Conservatorium van Amsterdam barst van jonge, bevlogen musici die allerlei interessante initiatieven ontplooien. Deze avond wordt een van deze musici in het BIMHUIS getoond aan een groter jazzpubliek.