Menu

Young Vips Tour: Sanne Rambags & Sun-Mi Hong

Veelvormige samenwerking tussen de bands van Sun-mi Hong en Sanne Rambags, de Young VIPs van 2019, de meest veelbelovende talenten volgens programmeurs van Nederlandse jazzclubs.

De Young VIPs Tour is een initiatief van de Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia (VIP), een samenwerkingsverband van 25 Nederlandse jazzpodia. Het Young VIPs 2019-concert draait om twee bands die elkaar aanvullen en afwisselen: het Sun-Mi Hong Quintet en Sanne Rambags’ European Colours Group. Cruciaal daarbij is de spanning tussen vrijheid en compositie.

Sun-mi Hong is een zeer getalenteerde drummer uit Zuid-Korea. Haar kijk op het leven en de muziek veranderde volledig toen ze naar Europa verhuisde en op het Conservatorium van Amsterdam in aanraking kwam met docenten/slagwerkers als Martijn Vink en Marcel Seriese. Jazz werd haar ijkpunt en ze werkte hard aan eigen composities. In 2017 verscheen haar debuutalbum, waarna ze in 2018 met haar groep de Sena Dutch Jazz Competition won, wat resulteerde in haar debuut op het North Sea Jazz Festival.

Door warme klanken, vertolkt met diepe intentie, weet Nederlandse zangeres/componiste Sanne Rambags een moment van magie te creëren. Ze is een van de weinige zangeressen van haar generatie die in staat is om op een open manier te improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, dan weer door zich volledig tussen de musici te positioneren. Hierdoor heeft haar stem een instrumentele functie waarmee zij op zoek gaat naar uitersten, nieuwe klanken en een eigen geluid. In 2018 verscheen het debuutalbum Listen To the Sound of the Forest van haar project Mudita.

Sanne Rambags’ European Colours Group
Sanne Rambags zang, Jesse Schilderink tenorsax, Oddrun Lilja Jonsdottir gitaar

Sun-Mi Hong Quintet
Nicolo Ricci tenorsax, Alistair Payne trompet, Young Woo Lee piano, Alessandro Fongaro bas, Sun-Mi Hong drums