Menu

dubbelconcert albumpresentatie

Wu Wei & Klaas Hekman | Dion Nijland

Ongekende klankrijkdom in dubbelconcert met solo-contrabassist en Chinees-Nederlands duo.

De performers in dit dubbelconcert zijn aan elkaar gewaagd. Met een beperkt arsenaal aan instrumenten weten zij een wereld aan klanken op te roepen. Al improviserend worden de grenzen opgezocht en nieuwe muzikale wegen verkend. Zowel solo-contrabassist Dion Nijland als het duo Wu Wei en Klaas Hekman zullen nieuwe albums presenteren bij dit concert.

I PLAY ME is een soloproject voor contrabas, bedacht en uitgevoerd door Dion Nijland. In negentien stukken, zowel geïmproviseerd als gecomponeerd, laat hij horen waartoe muzikale ‘zelfgraverij’ kan leiden. Een duet met jezelf, hoe klinkt dat? Dion Nijland speelde eerder op ons podium met Talking Cows, Dimami en bands van Corrie van Binsbergen en Joost Buis.

Wu Wei en Klaas Hekman zijn beiden specialist op een bijzonder instrument. Wu Wei is een beroemde bespeler van de sheng, het drieduizend jaar oude Chinese mondorgel. Over de hele wereld werden composities voor hem geschreven. Klaas Hekman speelt bassaxofoon en de Japanse fluit shakuhachi. Net als Wu Wei heeft hij een klassieke opleiding gevolgd. Hun album Oostum Wind bevat grotendeels improvisaties en werd zeer goed ontvangen in de internationale pers.

Wu Wei sheng, Klaas Hekman bassaxofoon/shakuhachi

Dion Nijland contrabas