BIMHUIS Amsterdam11 dec 2017 - WORLD BLEND CAFÉ - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

WORLD BLEND CAFÉ

IVM HET WEER IS HET WORLD BLEND CAFÉ AFGELAST!

World Blend Café is een netwerkbijeenkomst voor professionals die actief zijn op het gebied van wereldmuziek in Nederland en wordt vijf keer per jaar georganiseerd in o.a. het BIMHUIS. Het programma: Naar aanleiding van de actualiteit wordt het thema bepaald en wordt gediscussieerd met gastsprekers en aanwezigen. Naar een showcase en dj, kun je je eigen plan of idee te pitchen, en is er tijdens de avond volop gelegenheid om te netwerken tijdens het buffet of aan de bar.

PROGRAMMA

Nieuw bewind, draait de Westenwind?

Op 24 november presenteerde de Raad voor Cultuur haar Sectoradvies Muziek tijdens Buma Classical. Op 11 december, tijdens het World Blend Café, geeft de Raad voor Cultuur een presentatie over dit advies en over de specifieke gevolgen voor de sector wereldmuziek en andere kwetsbare programmering. In hoeverre geeft het advies de heersende tijdgeest en harde cijfers weer? Het slotakkoord is nog niet gevallen, dus denk en praat mee. We hebben met Rutte III een nieuw bewind, draait daarmee ook de Westenwind?

PANEL
Lonneke Kok – Raad voor Cultuur – kerncommissie Muziek, Senior beleidsadviseur muziek en muziektheater
Lodewijk Reijs – cultureel adviseur van Het Reijsbureau
Shane Burmania – commissielid Sectoradvies Muziek
Oscar van der Pluijm – directeur WMDC/ muziekpodium Grounds

MUZIEK

Tabanka
Rotterdam wordt wel het elfde eiland van Kaap Verdië genoemd. Niet alleen woont er een grote Kaapverdiaanse gemeenschap, muzikaal gezien was het sinds de jaren ’50 de ‘hoofdstad’ wegens pionierende plaatopnames van Bonga tot Bitori. De derde Kaapverdiaanse generatie is nu aan zet. Tabanka overrompelt met furieuze funaná, de destijds door Portugese koloniale overheersers verboden dansmuziek. Bovendien 100% NL.

DJ Francesco alias Francis de Souza werkt ruim 20 jaar als wereldmuziek programmeur (o.a. Houtfestival). Vanavond trakteert hij op tropische ritmes uit de halve wereld voorzien van parelende gitaren, stuwende bassen en gierende orgeltjes.

Presentatie: Stan Rijven

Bimhuis Café inloop 18:00, diner 19:00, start programma 20:00

Aanmelden mogelijk via deze link.

Extra informatie

Meer info via de website van World Music Forum