Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Workshop & Rough Diamonds Series 2018

Om 20:00 een workshop op het BIMHUIS podium waarbij alle instrumenten welkom zijn, en om 22:00 Rough Diamonds Series 2018 met internationaal, jong en gevestigd talent in het BIMHUIS café.

WORKSHOP
Gratis toegankelijk voor musici en publiek. Alle instrumenten (dus ook stem) zijn welkom, inschrijving vooraf is niet nodig. Musici die de workshop volgen dienen om 20:00 speelklaar aanwezig te zijn. Het is ook mogelijk om eerst een keer te komen kijken en luisteren zonder zelf mee te spelen.

Het onderwerp is improvisatie, of wat er gebeurt als je gaat spelen zonder dat er van tevoren iets wordt afgesproken. Wat het niveau betreft: het is goed dat de deelnemers zich realiseren dat deze workshop op een internationaal podium plaatsvindt, waar ook publiek aanwezig is. Om mee te kunnen spelen helpt een goede instrumentbeheersing enorm, maar het is ook de kunst is om de toehoorders niet te laten merken wanneer die (nog) te wensen overlaat.

Na de introductie van nieuwe deelnemers begint de workshop met een oefening die aansluit op wat er in eerdere workshops is gebeurd. Het onderwerp van die oefening kan een rode draad zijn voor de rest van de avond, maar dat hoeft niet altijd. Alles gaat op gehoor en de nadruk ligt op samenspel. De muziek ontstaat ter plekke door inbreng van de deelnemers, waarbij meestal in kleine bezetting wordt gespeeld, terwijl de andere deelnemers luisteren. Direct na een stuk geeft de workshopleider kritiek en suggesties, en soms wordt het stuk overgedaan om de gegeven tips uit te proberen.

ROUGH DIAMONDS SERIES 2018
CONSERVATORIUM VAN AMSTERDAM PRESENTS ITS MOST PROMISING TALENTS
Het Conservatorium van Amsterdam barst van jonge, bevlogen musici die allerlei interessante initiatieven ontplooien. Vanaf 22 mei tot eind juni besteedt het Bimhuis elke dinsdag vanaf 22:00 aandacht aan bijzondere talenten uit deze jazzgeneratie van morgen. Elke avond komen twee bands of solisten voor het voetlicht. Host: Jasper Blom. Aanvang 22:00 (i.s.m. Conservatorium van Amsterdam).
Deze week:
TRISTAN SCHMIDT TRIO
Tristan Schmidt piano, Pierre Balda bas, Timo Menkveld drums

HÄHNLEIN/MÜLLER/LOTZ
Thomas Hähnlein tenorsax, Christian Müller bas, Clemens Lotz drums

20:00 WORKSHOP o.l.v. Arnold Dooyeweerd
22:00 ROUGH DIAMONDS SERIES 2018