BIMHUIS Amsterdam23 mrt 2018 - Wild Man Conspiracy Feat. Chris Cheek - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Wild Man Conspiracy Feat. Chris Cheek

Dit Nederlandse trio (trompet/gitaar/drums) ontstijgt de hokjesgeest met vindingrijke composities en improvisaties. Speciale gast is de Amerikaanse meestersaxofonist Chris Cheek (o.a. Charlie Haden, Bill Frisell).

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio

Wild Man Conspiracy staat voor spontaniteit, humor, creativiteit, speelsheid en improvisatie. De muziek is poëtisch en beeldend, de composities zijn compact en uiterst gevarieerd, van filmisch en sereen tot rebels en verontrustend. Met gevestigde namen uit de Nederlandse muziek, Guillermo Celano, Gerard Kleijn en Joost Kesselaar, die met z’n drieën een orkestraal geluid kunnen neerzetten.

De groep bracht twee uitermate goed ontvangen albums uit op het New Yorkse label Red Piano Records. Op de meest recente cd Short Stories vertelt iedere compositie een kort verhaal waarin de luisteraar wordt meegevoerd. Deze drie musici zoeken naar hetzelfde: mooie, grenzeloze en eerlijke muziek waarmee ze hun publiek willen raken. Downbeat verkoos de meest recente cd in 2017 tot een van de beste albums van januari.

Bij dit optreden is meestersaxofonist Chris Cheek te gast. Hij toerde al eerder met de band langs de Nederlandse jazzpodia. Chris Cheek past naadloos bij het trio en is één van de meest gevraagde en bekendste saxofonisten van deze tijd. Hij speelde met onder andere het Jeff Ballard Trio, Bill Frisell, Paul Motian, Kurt Rosenwinkel, Charlie Haden’s Liberation Music Orchestra en Carla Bley.

‘Taking the listener somewhere completely new’, ‘This band is clearly centered in the present’ (Downbeat).

‘De geestdrift en lol waarmee deze plaat is volgespeeld, zijn erg aanstekelijk. Het beste is je als luisteraar in dit doldwaze avontuur onder te dompelen.’ (Jazzmozaiek).

Guillermo Celano gitaar/effects, Gerard Kleijn trompet/flugelhorn/voice/effects, Joost Kesselaar drums. Speciale gast: Chris Cheek tenorsax

Facebook event

After

Na afloop DJ Steyn Knolraper in het café