Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Cello Biënnale CELLOFEST

Weijenberg & Kliphuis | Svante Henryson Quartet

Nieuwe, spannende samenwerking van solocellist van het Nederlands Kamerorkest Sietse-Jan Weijenberg, jazzviolist Tim Kliphuis & hoornist Morris Kliphuis, gevolgd door het kwartet van de uiterst veelzijdige contrabassist, cellist en componist Svante Henryson.

Weijenberg & Kliphuis

Solocellist van het Nederlands Kamerorkest Sietse-Jan Weijenberg en jazzviolist Tim Kliphuis wilden iets samen gaan doen. De Cello Biënnale kreeg daar lucht van en nodigde hen uit om voor CELLOFEST een programma te maken. Al snel kwam het bericht dat jazz-hoornist en componist Morris Kliphuis zich bij hen had gevoegd en dat het eerste samenspelen ‘fantastisch ging’. Het kaliber van de leden van dit nieuwe trio is hoog. De verwachtingen ook.

Svante Henryson Quartet

Met contrabassist, cellist en componist Svante Henryson komt één van Zwedens interessantste musici naar Amsterdam. Opgeleid als contrabassist en spelend in orkesten onder Mariss Jansons en Iona Brown maakte hij tegelijkertijd studio-opnamen met Stevie Wonder, Elvis Costello en Ryan Adams. Nu treedt hij op als cellist met landgenoten als Martin Fröst en Anne Sophie von Otter. Hij componeerde voor allerlei bezettingen en formeerde zijn eigen formaties voor pop en jazz. De cello was weliswaar een late maar wel zijn grootste liefde.

WEIJENBERG & KLIPHUIS: Sietse-Jan Weijenberg cello, Tim Kliphuis viool, Morris Kliphuis hoorn
SVANTE HENRYSON QUARTET: Svante Henryson cello, Jon Balke piano, Anders Jormin contrabas, Audun Kleive slagwerk

Facebook event

Extra informatie

CELLOFEST is een nieuw onderdeel van de Cello Biënnale, opgezet in samenwerking met het BIMHUIS: acht avonden met het interessantste uit de wereldwijde cello-underground. Met iedere avond een double bill: twee concerten voor de prijs van één. Zo komt een breed scala aan cellisten voorbij, met invloeden uit alle windstreken: cellospelende techneuten, loopstationkunstenaars, singer-songwriters, jazz- en popmusici, improvisatoren en video- en performancekunstenaars. Tijdens CELLOFEST ontdekt u alles wat de cello in (het BIM)huis heeft.

In samenwerking met: