21 apr 2018 - Wanda Sá Trio feat. Bernardo Lobo - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Brazilian Music Series Classic Bossa

Wanda Sá Trio feat. Bernardo Lobo

De Braziliaanse zangeres Wanda Sá is de verborgen parel van de bossanova, én een van de pioniers van het genre in de jaren 60.

Met haar fluweelzachte stem en delicate stijl wordt Wanda Sá geprezen als een van de meest invloedrijke zangeressen van de bossanova. Ze maakte indruk met de albums Vagamente (1964) en Softly (1965), waarna ze een tijd van het toneel verdween terwijl geestverwanten als Tom Jobim, Vinicius de Moraes en João Gilberto internationaal furore maakten. In de jaren 90 keerde ze terug en anno 2018 is ze productiever dan ooit.

Brazilian Music Series viert 60 jaar bossanova! De succesvolle concertserie staat in het teken van de mengvorm van jazz en samba die over de hele wereld synoniem is geworden aan de Braziliaanse muziek. Sinds de release van Chega De Saudade (No More Blues), het baanbrekende album van João Gilberto, ontwikkelde de bossanova zich in vele richtingen.

Het Brazilian Music Series passepartout kost € 59 (u bespaart € 14) en geeft toegang tot alle drie de concerten, zie hieronder.

Wanda Sá zang/gitaar, Bernardo Lobo gitaar, Alberto Rosenblit piano
& special guests

Facebook event

After

Na afloop draait DJ Palo Santo in het café

Extra informatie

Brazilian Music Series 2018, programma:
za 21 april: WANDA SÁ (CLASSIC BOSSA)
vr 25 mei: JOÃO SABIÁ (NOVA BOSSA)
vr 22 juni: RODA DE SAMBA (OUTRAS BOSSAS)

Het Brazilian Music Series passepartout kost € 59 (u bespaart € 14) en geeft toegang tot alle drie de concerten.

i.s.m. A Hora do Brasil Foundation

In samenwerking met: