BIMHUIS Amsterdam24 feb 2018 - Verheyen / Copland / Van der Feen / McPherson - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Verheyen / Copland / Van der Feen / McPherson

De internationaal geroemde Vlaamse saxofonist Robin Verheyen (TaxiWars, Narcissus) presenteert nieuw materiaal met bekende jazzmusici Marc Copland, Clemens van der Feen en Eric McPherson.

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio
Dit concert wordt aanbevolen door:
FEB 2018 Ben van Gelder

Robin Verheyen kan moeiteloos schakelen tussen jazz, rock en Bach, maar concentreert zich in zijn New Yorkse kwartet op akoestische improvisatie. De Vlaamse saxofonist speelde recent nog in het BIMHUIS met TaxiWars, zijn band met dEUS-zanger en indie-popheld Tom Barman. Verheyen woonde al in Brussel en Parijs en zorgt nu voor opschudding in New York, waar hij samenwerkte met grote namen uit de improvisatiejazz, onder wie Marc Copland, Gary Peacock en Joey Baron.

In het BIMHUIS presenteert hij When Birds Leave, zijn nieuwe album met pianist Copland, contrabassist Drew Gress en drummer Billy Hart*. De nog altijd zeer actieve Hart deelde meer dan een halve eeuw geleden al het podium met soulsterren als Otis Redding en Sam & Dave en nam albums op met Miles Davis, Herbie Hancock en Pharoah Sanders. In het BIMHUIS speelt hij regelmatig met jongere musici onder wie Mark Turner en Ethan Iverson (The Bad Plus).

‘Met Marc Copland heeft Robin Verheyen een goede muzikale relatie opgebouwd. Copland als de meestertovenaar en Verheyen als de tovenaarsleerling. Ze vinden elkaar in improvisaties op de standards en eigen werk. Maar ook in de ingetogen lyriek die zo typisch is voor beiden’ (Canvas).

*) Door onvoorziene omstandigheden zal drummer Billy Hart deze tour vervangen worden door Eric McPherson en bassist Drew Gress door Clemens van der Feen.

Robin Verheyen sax, Marc Copland piano, (Drew Gress wordt vervangen door) Clemens van der Feen bas, (Billy Hart wordt vervangen door) Eric McPherson drums

Facebook event