Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

VIA BELGICA

Urbex & Ben van Gelder

Dynamische, deels akoestische en deels elektrische band met Ben van Gelder en leden van o.a. TaxiWars. ‘Fraai nieuw hoogtepunt in de Belgische jazz’ (Written in Music).

URBEX staat voor ‘Urban Exploration’: de weerbarstige esthetiek van de stad is een belangrijke inspiratiebron voor deze achtkoppige band met opvallende namen uit de Belgische jazz. Blazers en akoestische piano vloeien samen met diepe bassen en elektrische gitaar in de energieke en tegelijk atmosferische muziek.
Drummer Antoine Pierre schreef de composities naar aanleiding van twee steden: Brussel, waar de band werd opgericht, en New York, waar hij de jazzscene van dichtbij meemaakte. Antoine speelde eerder in het BIMHUIS in TaxiWars met Tom Barman (dEUS) en in de band van gitaarlegende Philip Catherine. Speciale gast bij dit optreden is de jonge Nederlandse saxofoonheld Ben van Gelder, die ook meespeelt op Sketches of Nowhere, het meest recente album van URBEX.

Jean-Paul Estiévenart trompet, Ben Van Gelder sax, Bert Cools gitaar, Jozef Dumoulin piano, Félix Zurstrassen bas, Antoine Pierre drums

Extra informatie

Onderdeel van VIA BELGICA