BIMHUIS Amsterdam09 dec 2015 - *** UITVERKOCHT *** UITREIKING BUMA BOY EDGAR PRIJS 2015 AAN TINEKE POSTMA - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

*** UITVERKOCHT *** UITREIKING BUMA BOY EDGAR PRIJS 2015 AAN TINEKE POSTMA

Saxofoniste Tineke Postma ontvangt de Buma Boy Edgar Prijs en treedt op met Nederlandse en internationale uitblinkers onder wie Greg Osby en Terri Lyne Carrington.

Saxofonist, componist en bandleider Tineke Postma ontvangt in het Bimhuis de Buma Boy Edgarprijs 2015. Deze belangrijkste Nederlandse prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek bestaat uit een plastiek van Jan Wolkers, een geldbedrag van €12.500 en een door de winnares zelf samengestelde concertavond in het Bimhuis. Ze zal optreden met maar liefst drie formaties vol grote namen uit de Nederlandse en internationale jazz.

Met haar al tien jaar actieve Tineke Postma Quartet (met pianist Marc van Roon, bassist Frans van der Hoeven en drummer Martijn Vink) brengt zij eigen werk ten gehore van de cd The Dawn of Light, die met een Edison werd bekroond. Lyriek, ruimte, samenspel, intense ritmes en klassieke invloeden, zoals een arrangement van de modern klassieke componist Heitor Villa-Lobos, zijn belangrijke kenmerken.

Met jazzcoryfee Jasper van ’t Hof op piano gaat zij een muzikale dialoog aan, met invloeden uit de elektronische jazz.

In haar nieuwe internationale groep Sonic Halo staat Tineke Postma zij aan zij met haar vroegere leermeesters en bandleiders, saxofonist Greg Osby (VS) en drumster Terri Lyne Carrington (VS). De composities van Osby en Postma laten hedendaagse jazz met hippe New Yorkse grooves horen. De groep bestaat verder uit pianist Florian Weber (Duitsland) en bassist Clemens van der Feen, met een gastoptreden van gitarist Reinier Baas.

De presentatie van de avond is in handen van Hadassah de Boer. De concertavond wordt live uitgezonden in VPRO’s Vrije Geluiden op Radio 6.

‘Ondanks het feit dat Tineke Postma een gevestigde naam en een onmiskenbaar ambassadeur voor de Nederlandse jazz is, beschikt ze over meer dan voldoende eigenheid, bravoure, passie en potentie om zich zowel in Nederland als daarbuiten verder te ontwikkelen en te profileren met haar geheel eigen vorm van eigentijdse jazz’ (uit het juryrapport van de Buma Boy Edgarprijs).

Voor dit concert kunnen geen reserveringen worden aangenomen. De Bimcard en relatiekaart zijn voor dit concert niet geldig.

Het Bimhuis café en de kassa zijn geopend vanaf 19:00 (restaurant gesloten).

Na afloop: DJ Ruben van Roon