01 jun 2018 - Toon Roos & Friends - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Toon Roos & Friends

CELEBRATING LIFE

Internationaal geroemde Nederlandse saxofonist, die eerder samenwerkte met Steely Dan en Joe Zawinul. Met – terug van weggeweest – BIMHUIS-veteraan Hein van de Geyn (o.a. Baseline) op contrabas.

Saxofonist Toon Roos wordt in binnen- en buitenland geprezen om zijn lyrische en evenwichtige spel en zijn sterke persoonlijkheid als bandleider en componist. Hij werkte samen met beroemdheden als Joe Zawinul, Toots Thielemans en Steely Dan, en in het BIMHUIS trad hij op met Peter Erskine, de legendarische drummer van Weather Report. Melodie en funk zijn belangrijke ingrediënten in zijn composities.

Toon Roos studeerde in New York bij saxofonisten George Coleman, Bob Berg en Bill Evans. In 1984 won hij de Wessel Ilcken Prijs, een aanmoedigingsprijs voor jonge veelbelovende jazzsolisten. In 2001 mocht hij de Bird Award van het North Sea Jazz Festival in ontvangst nemen. Als gastsolist speelde hij met internationale grootheden als Toots Thielemans, John Scofield en Ravi Coltrane.

‘One of the few saxophone players in the world with a sound of their own’ (Peter Erskine)

‘A world-class soloist’ (All About Jazz)

Celebrating Life is een afwisselend programma van eigen composities, standards en classics waarin Toon zijn liefde laat zien voor de jazz, fusion en popmuziek. De avond begint met Roos’ akoestische kwartet met contrabassist Hein van de Geyn die speciaal voor deze gelegenheid uit Zuid-Afrika overkomt. Toon gaat na de pauze verder met zijn elektrische fusion-formatie: Het repertoire bestaat uit eigen werk en funky classics, waaronder een tribute aan Al Jarreau en Steely Dan’s Walter Becker.

TOON ROOS KWARTET
Toon Roos saxen, Karel Boehlee piano, Hein van de Geyn contrabas, Joost van Schaik drums

TOON ROOS GROUP
Toon Roos saxen, Karel Boehlee keyboards, Peter Tiehuis gitaar, Boudewijn Lucas basgitaar, Martin Gort percussie, Danny Sahupala drums, Simone Pormes, Debbie Helaha, Diana van Putten backing vocals. Special guest: Lodewijk van Gorp zang

Facebook event

After

Na afloop swingende afterparty met Toon zelf achter de draaitafels: DJ TONY DANDRUFF

Extra informatie

Klik hier voor de website van Toon Roos.

website Toon Roos