Menu

Extra: Interview On Stage

Tom Harrell: Infinity

Trompettist Tom Harrell is één en al melodie. In zijn huidige kwintet speelt hij met New Yorkse grootheden, zoals tenorsaxofonist Mark Turner.

Voor kenners is hij een icoon en voor nieuwe luisteraars een openbaring: Tom Harrell heeft een van de mooiste trompetklanken ooit. Zijn precisie en zijn gevoel voor harmonie zijn ongekend, zijn solo’s klinken als bedachtzaam gecomponeerde lijnen. Daarbij zoekt hij voortdurend naar vernieuwing. Zo is Infinity zijn eerste album met een kwintet met tenorsax en gitaar. In dit kwintet speelt onder andere tenorsaxofonist Mark Turner, die al vaker het BIMHUIS uitverkocht met Fly.

Tom Harrell won vele prijzen als trompettist en bugelspeler, en ook als componist verdiende hij zijn sporen. Hij componeerde en arrangeerde voor jazzbands, maar ook voor ballet-, symfonie- en kamerorkesten. Hij arrangeerde onder meer klassieke werken van Debussy en Ravel en werkte samen met legendes als Dizzy Gillespie, Bill Evans en Horace Silver, met diva’s als Dianne Reeves en Cassandra Wilson, en helden van de huidige jazzgeneratie als Esperanza Spalding en Ambrose Akinmusire.

‘A supreme trumpet/flugelhorn player, Tom Harrell has an endless flow of bubbling, intricate ideas conveyed with an almost serene delivery. His equal ability as a formidable post-bop composer remains in full flower. From dangerous tearups to near abstract to conventional balladry, Harrell is a master’ (Mojo Magazine).

‘Harrell, in his mastery of harmonic nuance, shows himself to be one of the true heirs of Miles Davis’ (Downbeat).

20:00 – 20:20
Interview op het podium door jazz journalist Koen Schouten

Tom Harrell trompet, Mark Turner tenorsax, Charles Altura gitaar, Ben Street contrabas, Johnathan Blake drums