Menu

Tineke Postma Quartet

Met haar album Freya breekt een nieuw tijdperk aan voor de Nederlandse saxofonist die furore heeft gemaakt vanuit New York. ‘Imaginative contemporary jazz’ (The Guardian).

Lyrisch, melodisch, avontuurlijk en vol groove en emotie: zo wordt Tineke Postma’s stijl omschreven. Dit voorjaar verschijnt haar zevende album Freya, haar comeback als bandleider na een groots internationaal avontuur waarbij ze samenwerkte met haar inspiratoren Herbie Hancock en Wayne Shorter, en allianties aanging met bekende generatiegenoten als Esperanza Spalding en Terri Lyne Carrington. Het nieuwe album betekent een nieuwe start met een nieuw label (Edition Records), nieuwe energie en een nieuwe spannende band, met onder anderen de Amerikaanse meestertrompettist Ralph Alessi.

Freya is Tineke’s meest persoonlijke album tot nu toe, vernoemd naar de noordse godin van de vruchtbaarheid, liefde en wellust. Freya maakt deel uit van de mythologie van Friesland, Tineke’s geboortegrond: de Friezen zijn de kinderen van Freya. Het album is een eerbetoon aan creatie in de breedste zin van het woord. Tineke liet zich voor haar composities inspireren door moederschap, door haar jeugd in Friesland en door krachtige vrouwen, zowel mythische als levende. Daarbij deed ze een uitgebreide studie naar compositietechnieken als contrapunt, en componisten als Slonimsky en Messiaen.

‘The lyricism expressed is engaging, and Postma’s saxophone technique dazzles’ (Downbeat).

‘A Dutch saxophonist of fluid expressivity, modern to the core’ (New York Times).

Let op: dit concert is verzet van 8 mei 2020. Eerder gekochte tickets blijven geldig.

Tineke Postma altsax/sopraansax, Ralph Alessi trompet, Clemens van der Feen contrabas, Tristan Renfrow drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
vr 5 maart 2021
Tineke Postma Quartet
tickets