Menu

BIMHUIS Productions presenteert

Tijn Wybenga & AM.OK: première

‘Mind-blowing musical escape room’ waarin modern klassiek, jazz en elektronica elkaar kruisen. Tijn Wybenga, maker bij BIMHUIS Productions, presenteert het eindresultaat van zijn tweejarige residentie bij het BIMHUIS.

Is hij een klassiek dirigent, een jazz componist of een elektronica nerd? Maker Tijn Wybenga is het allemaal. In september 2018 startte hij met een tweejarige residentie bij BIMHUIS Productions. Nu is de tijd daar om te laten zien en horen wat hij allemaal geleerd, gemaakt en gedaan heeft. Vol trots presenteert BIMHUIS Productions nu dan ook de première van AM.OK onder leiding van Tijn Wybenga.

Tijn Wybenga (1993) is componist en bandleider van AM.OK (Amsterdams Modern Orkest). Hij laat zich graag inspireren door de mensen met wie hij samenwerkt. Dat doet hij bijvoorbeeld door zijn bandleden te dirigeren in een ‘muzikale escaperoom’, waardoor individuele karakters als Kika Sprangers, Federico Calcagno en Alistair Payne op een ongekende manier uitblinken. De samples die hieruit komen, gebruikt Tijn vervolgens om zijn eigen composities mee te schrijven. Appropriation art 2.0.

AM.OK is een waar ‘smeltkroes-orkest’, waarin nationaliteiten en stromingen moeiteloos samenkomen, typisch voor de stad Amsterdam. De bandleden komen uit o.a. Zuid-Afrika, India, Zuid-Amerika, Rusland en Europa. Die verscheidene culturen en ritmes hoor je terug. Tijdens een eerste, tussentijdse, presentatie liet AM.OK vorig jaar voor het eerst van zich horen in een uitverkocht BIMHUIS. Een selectie van de toen gespeelde nummers is nu te horen op het album Live in het BIMHUIS.

Voor dit concert en de daarop volgende tournee heeft Tijn nieuwe stukken gecomponeerd, gebaseerd op de opgenomen samples. Verwacht keiharde beats, ontroerende noten en intense composities.

In 2018 won Tijn de Rogier van Otterloo Award van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

BIMHUIS Productions schept ruimte voor de ontwikkeling van relatief onbekend maar excellent talent, voor nieuwe ensembles en geniale composities, voor eigenzinnigheid, virtuositeit en sprankelende performances. BIMHUIS Productions ondersteunt talenten met visie, musici die iets bijzonders voor elkaar willen krijgen. Deze plannen kunnen vele vormen aannemen, van bijzondere live-producties op landelijke podia en festivals tot albumreleases en internationale tours.

Luister hier naar de podcast De Makers, waarin Tijn over zichzelf en zijn werk vertelt:

Let op: dit concert is verzet van 28 mei 2020. Eerder gekochte tickets blijven geldig.

Alistair Payne trompet, Kika Sprangers saxofoon, Frederico Calcagno klarinet, Odei Al Magut trombone, Pau Sola cello, George Dumitriu viola, Yanna Pelser viola, Pablo Rodriguez viool, Vuma Levin gitaar, Felix Back synth, Angelo Boltini live electronics, t.b.a. percussion, Alessandro Fongaro bas, Alex Brajkovic drums, Tijn Wybenga dirigent/bandleider


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
za 9 januari 2021
Tijn Wybenga & AM.OK: première
tickets