Menu

Bimhuis & Muziekgebouw Present

Theo Loevendie 90

Gelauwerde Nederlandse componist viert zijn liefde voor jazz met The Wellingtonians + Swinging Strings + Wolter Wierbos

Voor zijn 90e negentigste  verjaardag trakteert componist Theo Loevendie op een meeslepend jazzfeest. Loevendie’s vaste kwartet ‘The Wellingtonians’ wordt aangevuld tot een septet met gast trombonist Wolter Wierbos en violisten Emma Breedveld en Oene van Geel. Deze strijkers vormen samen met gitarist Maarten van der Grinten en contrabassist Tijs Klaassen de Swinging Strings, een alternatief strijkkwartet, waar Loevendie speciaal werk voor schrijft. Ze spelen zowel nieuwe als bekende composities van de jarige.

Theo Loevendie werd vooral bekend als een van de meest avontuurlijke Nederlandse componisten van de naoorlogse generatie. In de jaren ’60 en ’70 speelde hij saxofoon in jazzbands, later ontwikkelde hij zich als componist en dook hij achter de piano, om eigen stukken uit te voeren met gerenommeerde musici.  Zijn orkestwerken en opera’s worden nu over de hele wereld uitgevoerd. Als verbinder van klassieke en traditionele muziek uit allerlei culturen won Loevendie vele prijzen, waaronder twee Edisons en de Matthijs Vermeulenprijs.

Emma Breedveld viool, Oene van Geel altviool, Wolter Wierbos trombone, Maarten van der Grinten gitaar, Theo Loevendie piano, Tijs Klaassen bas, Steve Altenberg drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
za 19 september 2020
Theo Loevendie 90
tickets