Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Theo Croker – Star People Nation

Grootse, epische muziek van veelbelovende Amerikaanse trompettist, die eigentijdse beats samenbrengt met tijdloze jazz. ‘Toegankelijk en toch avontuurlijk’ (de Volkskrant).

Trompettist Theo Croker is een van de grote beloftes van de Amerikaanse jazz. In zijn muziek verenigt hij heden en verleden en werpt hij een nieuwe blik op stijlen en ideeën om zelf iets nieuws neer te zetten, zoals een echte jazzcomponist betaamt. Al op jonge leeftijd bouwde hij ervaring op als bandleider, in het kielzog van zijn leermeester Donald Byrd en geïnspireerd door zijn grootvader Doc Cheatham. Op zijn doorbraakalbum Afro Physicist werkte hij samen met twee andere grootheden, zangeres DeeDee Bridgewater, die hem ontdekte, en trompetheld Roy Hargrove. Ook zijn meest recente album Escape Velocity ontving lovende recensies.

‘Een van de meest gevarieerde jazzplaten van de laatste tijd. En een van de betere. Een breed geluid met vaak een stevig funkfundament. Toegankelijk als Snarky Puppy maar zonder hun jazzrockmotiefjes. En niet zelden groots en meeslepend klinkend als Kamasi Washington op zijn bejubelde The Epic’ (de Volkskrant over Escape Velocity).

‘Theo Croker is a trumpeter of splendid contrasts, his tone warm but piercing, his phrasing gentle but insistent’ (Downbeat).

Theo Croker trompet/compositie, Irwin Hall altsax, Mike King piano/toetsen, Eric Wheeler bas, Kassa Overall drums

Facebook event

After

Na afloop draait DJ Philippona in het café