BIMHUIS Amsterdam22 feb 2018 - The Quartet - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

The Quartet

De Nederlandse jazziconen Benjamin Herman, Peter Beets, Ruud Jacobs en Han Bennink spelen nu 5 jaar samen en swingen al vanaf het begin. ‘Altijd speels en avontuurlijk’ (de Volkskrant).

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio

Op oudejaarsavond 2013 traden ze voor het eerst samen op als The Quartet: saxofonist Benjamin Herman, pianist Peter Beets, contrabassist Ruud Jacobs en drummer Han Bennink. Nederlandse jazziconen van verschillende generaties, en afkomstig uit verschillende hoeken van het muzikale spectrum. Sindsdien komen ze bij elk optreden weer verrassend uit de hoek. Hoogtepunt van hun samenwerking was een serie optredens rond de muziek van Misha Mengelberg, in 2016, waarvan een album verscheen op ICP Records.

‘Herman maakte al eerder albums met Mengelbergmuziek en Bennink speelde zijn hele leven met de pianist samen, al dan niet in het ICP Orchestra. Jacobs begeleidde zo ongeveer iedere Amerikaanse jazzgrootheid die sinds de vroege jaren zestig Nederland aandeed en Beets kan bijna alles op de piano. Het kwartet speelt soms lekker dwars, en volgt dan weer heel gepast de melodie, maar altijd speels en avontuurlijk’ (de Volkskrant).

Benjamin Herman saxofoon, Han Bennink drums, Peter Beets piano, Ernst Glerum (vervangt Ruud Jacobs) bas

Facebook event