Menu

The Preacher Men

The Preacher Men prediken de groove, met scheurende sax, gruizig Hammond-orgel en drumbeats waarbij stilzitten onmogelijk is. 

Met de ‘groovy-blue songs’ van hun album Blue nemen The Preacher Men je mee terug in de tijd naar de rokerige bluesclubs in het zuiden van de Verenigde Staten. Het album, dat opgenomen werd met de legendarische producer Al Schmitt (Sam Cooke, Frank Sinatra, Henry Mancini), werd verkozen door een van de beste albums van het afgelopen jaar in Jazzism en won recent de Edison publieksprijs. Nu spelen ze deze muziek vol soul, funk en gospel live in het BIMHUIS.

The Preacher Men bestaat uit drie musici met een voorliefde voor de Hammondtrio’s uit de jaren 50 en 60, met organisten als Jimmy Smith en Jimmy McGriff, en met albums op labels als Blue Note en Verve. Saxofonist Efraïm Trujillo, eveneens hofcomponist van The Preacher Men, speelt ook in The Ploctones en is muzikaal leider van Amsterdam Funk Orchestra. Rob Mostert wordt internationaal geroemd als kenner van het Hammond-orgel. Drummer Chris Strik wordt in Slagwerkkrant geprezen als ‘Nederlands beweeglijkste drummer’.

‘Dit trio kolkt van de energie’ (JazzFlits).

Efraïm Trujillo tenorsax, Rob Mostert Hammond B3 Organ, Chris Strik drums

After

DJ Philippona