Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Doek festival

The Market Day 1: City

Flaneer door stadse chaos en geniet van de rauwe diversiteit van de metropool. Urban rhythms en voorbijsnellende geluiden vormen het decor voor een avond propvol performances. Verse impro in de aanbieding! Amsterdam Real Book speelt Misha Mengelberg.

Welkom op The Market! Voor deze twee dagen vol muziek en kunst wordt het BIMHUIS omgetoverd tot een ontmoetingsplek waar uitwisselingen plaatsvinden van goederen, diensten, geuren, smaken, culturen, klanken, blikken, blozen, vloeken en valuta. Vanuit kraampjes wordt muziek, kunst en andere koopwaar aangeboden. Het publiek loopt rond en mag kiezen. Er speelt muziek van allerlei pluimage tegelijk, tot op bepaalde momenten de musici samen beginnen te spelen en er één of meer naar voren stappen. Dat kunnen ook dansers, orators, herrieschoppers of andere performers zijn.

The Market is een initiatief van de acht musici van het Amsterdamse collectief Doek: Eric Boeren, John Dikeman, Kaja Draksler, Oscar Jan Hoogland, Wilbert de Joode, Michael Moore, Jasper Stadhouders en Wolter Wierbos. Speciaal voor de twee thema’s hebben ze nieuw werk gemaakt. Net als bij eerdere festivals van Doek zijn er ook dit keer weer bijzondere gasten;’beeldend kunstenaars, theatermakers, muzikanten en performers als Harald Austbø, Nelli Bodt, Ibelisse Guardia Ferragutti, Onno Govaert, Dana Jessen, Sieto Noordhoorn, Annelie Koning en Mola Sylla.