Menu

Test Propeller feat. Jeff Taylor & Henry Hey

In het verlengde van David Bowie’s laatste meesterwerk Lazarus is deze nieuwe groep ontstaan, met vooruitstrevende (jazz)musici uit Nederland en de Verenigde Staten.

Nu de mensheid wordt geconfronteerd met een toenemende onzekere toekomst is de zoektocht van artiesten tussen kunst in relatie tot haar omgeving belangrijker dan ooit geworden. Dit gevoel vormt de kern van deze energieke nieuwe band : Test Propeller.

Songwriter en zanger Jeff Taylor is een goed voorbeeld van deze zoektocht. Met zijn warme stem en scherpe teksten levert hij een belangrijke bijdrage aan de groep van Donny McCaslin. Toetsenist Henry Hey is de laatste jaren diep ondergedompeld in zijn artistieke zoektocht, zowel als co-leider van zijn kwartet, Forq, maar ook in zijn samenwerking met David Bowie als muzikaal leider en arrangeur van David’s laatste werk – Lazarus. De bekende Nederlandse bassist Mark Haanstra en drummer Marc Schenk werken samen met veel beroemde Europese artiesten, maar zijn ook een belangrijk onderdeel van de Nederlandse productie van Lazarus.

Test Propeller maakt zijn live-debuut op de Nederlandse podia. Ze brengen gloednieuwe originele muziek vol met aanstekelijke grooves en melodieën in combinatie met intense en tot nadenken stemmende teksten. Zo hopen ze een verbinding te maken met wat voelt als een diep verdeelde wereld.

Jeff Taylor zang/gitaar, Henry Hey keyboard, Mark Haanstra bas, Marc Schenk drums