Menu

Django Amsterdam

Tcha Limberger Trio | Don Vink’s Parisien Kwartet

Het beste van de internationale gypsy jazz, met het veelzijdige muzikale genie Tcha Limberger.

Grote namen uit de internationale gypsy jazz ontmoeten elkaar op de negende editie van Django Amsterdam. Zoals elk jaar staat het festival in het teken van gitaaricoon Django Reinhardt, grondlegger van de gypsy jazz of swing manouche. Met op zaterdagavond een muzikale reis door multi-instrumentalist Tcha Limberger. In het voorprogramma speelt het kwartet van gitaarvirtuoos Don Vink.

Het trio Parisien wordt al 20 jaar begeleid door gitarist Don Vink, die de toon zet met zijn virtuoze solo’s. Gitarist Pascal Theune en bassist Govert Veltkamp zorgen met hun strakke begeleiding voor de karakteristieke swing. Nu vormen ze een kwartet met de aanwinst van pianist Jasper Lekkerkerk.

Tcha Limberger zingt, speelt viool en gitaar en vertelt de mooiste anekdotes uit zijn rijke muzikale verleden. Het repertoire van de blinde multi-instrumentalist is veelomvattend: songs en instrumentale nummers van Django en vele andere Manouche- en Sinti-artiesten, met daarnaast alles wat het trio aankan, zoals Hongaarse, Roemeense, Transsylvanische, Servische en Griekse liedjes. En songs uit de rijke familiegeschiedenis van de Limbergers. Zijn vader Vivi was lid van de inmiddels legendarische Waso met Fapy Lafertin en Koen De Cauter. Zijn grootvader, violist Piotto Limberger, was een tijdgenoot van Django en behoorde tot de eerste generatie artiesten die diens repertoire met een gypsy-twist speelde.

Django Amsterdam

 

 

Tcha Limberger Trio:
Tcha Limberger zang/viool/gitaar, Benjamin Clement gitaar, Csikós Vilmos bas

Don Vink’s Parisien Kwartet:
Jasper Lekkerkerk piano, Don Vink gitaar, Pascal Theune gitaar, Govert Veltkamp bas